31.8 C
Bucureศ™ti
joi, 5 septembrie 2024
AcasฤƒInternaศ›ionalPresa francezฤƒ dฤƒ de 30 de ori mai mulศ›i morศ›i รฎn China

Presa francezฤƒ dฤƒ de 30 de ori mai mulศ›i morศ›i รฎn China

 

Între 50.000 ลŸi 97.000 de oameni ar fi încetat din viaลฃฤƒ din cauza COVID-19 în China, spun estimฤƒrile independente citate de cotidianul francez Liberation. JurnaliลŸtii din Hexagon vorbesc despre faptul cฤƒ autoritฤƒลฃile chineze, reprezentante ale unui regim autoritar, ar fi ascuns realitatea.

Organizaลฃia Chinese Human Rights Defenders s-a documentat în privinลฃa a 900 de cazuri de arestฤƒri, intimidฤƒri ลŸi acte de cenzurฤƒ destinate sฤƒ ascundฤƒ amploarea epidemiei, în timp ce, potrivit Mediafax, Liberation afirmฤƒ cฤƒ ”preลŸedintele Xi Jinping a reuลŸit chiar sฤƒ convingฤƒ Organizaลฃia Mondialฤƒ a Sฤƒnฤƒtฤƒลฃii sฤƒ amâne cu câteva sฤƒptฤƒmâni declararea epidemiei”.

China vrea sฤƒ pozeze în ”salvatorul planetei”

Liberation noteazฤƒ cฤƒ în timpul unor festivitฤƒลฃi care au avut loc la Wuhan pe 18 ianuarie, morga din oraลŸ primea deja primele victime, dar ลŸi cฤƒ ”China vrea sฤƒ joace un rol de salvator al planetei”.

În China nu s-a înregistrat niciun nou deces în ultimele zile, pentru prima oarฤƒ de când sunt date publicitฤƒลฃii statistici privind numฤƒrul bolnavilor care au murit ca urmare a infectฤƒrii cu noul coronavirus în luna ianuarie, conform informaลฃiilor furnizate marลฃi de autoritฤƒลฃile sanitare, transmite Reuters.

De la primul deces înregistrat pe 11 ianuarie, 3.331 de chinezi ลŸi-au pierdut viaลฃa în urmฤƒ îmbolnฤƒvirii cu COVID-19, potrivit informaศ›iilor furnizate de autoritฤƒศ›ie de la Beijing.

Chinezii, indignaศ›i de acuzele pornite de americani

Ministerul chinez de Externe a respins, în urmฤƒ cu o sฤƒptฤƒmânฤƒ, îndoielile americane cu privire la fiabilitatea bilanลฃurilor epidemiei noului coronavirus prezentate de Beijing drept comentarii ”indecente”. China a fost întru totul transparentฤƒ cu privire la consecinลฃele epidemiei noului coronavirus care a apฤƒrut în decembrie în provincia Hubei, a subliniat, într-o conferinลฃฤƒ de presฤƒ zilnicฤƒ, o purtฤƒtoare de cuvânt a ministerului chinez.

Ea a îndemnat autoritฤƒลฃile americane sฤƒ înceteze sฤƒ mai politizeze o problemฤƒ de sฤƒnฤƒtate publicฤƒ ลŸi sฤƒ aibฤƒ mai multฤƒ grijฤƒ de securitatea cetฤƒลฃenilor americani.

PreลŸedintele american Donald Trump declarase cu o zi în urmฤƒ cฤƒ statisticile raportate de China cu privire la noul coronavirus par ”un pic uลŸoare”, în contextul în care, pânฤƒ la momentul actual, numai în New York sunt mai multe persoane ucise de COVID-19 decât cele declarate de China.

Americanii au recunoscut cฤƒ nu îศ™i pot proba acuzaศ›iile

Consilierul sฤƒu în domeniul securitฤƒลฃii naลฃionale Robert O’Brien a declarat cฤƒ Washingtonul nu are niciun mijloc prin care sฤƒ afle dacฤƒ bilanลฃurile prezentate de Beijing sunt precise.

Ei au fฤƒcut aceste declaraลฃii dupฤƒ ce un parlamentar republican de prim-plan ลŸi-a exprimat îndoiala cu privire la numฤƒrul cazurilor anunลฃat de China continantalฤƒ ลŸi dupฤƒ ce agenลฃia de presฤƒ Bloomberg a dezvฤƒluit cฤƒ serviciile americane de informaลฃii conchid într-un raport clasificat  cฤƒ autoritฤƒลฃile chineze au subestimat cazurile ลŸi decesele din cauza epidemiei.

Donald Trump a declarat, în aceastฤƒ conferinลฃฤƒ de presฤƒ zilnicฤƒ, în prezenลฃa membrilor grupului sฤƒu de lucru privind noul coronavirus, cฤƒ nu a primit vreun raport al serviciilor de informaลฃii cu privire la statisticile din China.

Însฤƒ, a apreciat el, aceste date sunt ”un pic uลŸoare – ลŸi sunt drฤƒguลฃ spunând asta – faลฃฤƒ de ceea ce am vฤƒzut noi ลŸi ceea ce s-a raportat”.

”În ceea ce priveลŸte precizia sau nu a cifrelor lor, eu nu sunt contabilul Chinei”, a spus Trump. El a subliniat cฤƒ relaลฃia Statelor Unite cu China este ”foarte bunฤƒ” ลŸi cฤƒ cele douฤƒ ลฃฤƒri vor sฤƒ menลฃinฤƒ acordul comercial larg pe care l-au încheiat în ianuarie.

Cele mai citite

S-a anunศ›at lista nominalizaศ›ilor la Balonul de Aur! Un jucฤƒtor important de Real a nu a fost inclus

Fฤƒrฤƒ Messi ศ™i Ronaldo pe lista nominalizaศ›ilor pentru prima datฤƒ dupฤƒ 21 de ani. France Football a dezvฤƒluit miercuri seara lista celor 30 de nominalizaศ›i...

Sekou Sidibe va semna cu FCSB, susศ›ine Gigi Becali

Gigi Becali continuฤƒ sฤƒ fie activ pe piaศ›a transferurilor, iar recent a realizat un nou transfer important pentru FCSB. Gigi Becali susศ›ine cฤƒ รฎl aduce...

Alfred Bulai, audiat din nou pentru acuzaศ›ii de agresiune sexualฤƒ. Anchetatorii fac percheziศ›ii suplimentare

Sociologul Alfred Bulai, reศ›inut miercuri dimineaศ›ฤƒ, a fost adus joi รฎn faศ›a procurorilor de la Parchetul Judecฤƒtoriei Sectorului 1 pentru a fi audiat รฎn...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ