26.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialDeputatul Daniel Buda, singurul candidat pentru funcţia de preşedinte al PDL Cluj

Deputatul Daniel Buda, singurul candidat pentru funcţia de preşedinte al PDL Cluj

Deputatul Daniel Buda este singurul candidat pentru funcţia de preşedinte al PDL Cluj, în cadrul alegerilor care vor avea loc sâmbătă, candidatura acestuia fiind avizată de Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului, transmite Mediafax.

Reprezentanţii secretariatului PDL Cluj au declarat, azi,  că singura candidatură pentru funcţia de preşedinte al filialei judeţene este cea a lui Buda.

„Deputatul Daniel Buda a depus singura candidatură pentru funcţia de preşedinte al PDL Cluj, aceasta fiind avizată de BPN. Domnul Buda deţine funcţia de preşedinte al PDL Cluj din anul 2006”, au precizat reprezentanţii filialei.

Termenul limită de depunere a candidaturilor pentru conducerea PDL Cluj expiră miercuri.

Alegerile vor avea loc în cadrul şedinţei Consiliului de Coordonare Judeţean Cluj al PDL programat, sâmbătă, la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca şi la care sunt aşteptaţi 700 de delegaţi din judeţ.

La alegeri sunt invitaţi şi membrii BPN, în frunte cu preşedintele PDL, Emil Boc.

Pe lângă preşedinte, democrat-liberalii clujeni mai trebuie să aleagă doi prim-vicepreşedinţi, un secretar general al filialei, zece vicepreşedinţi, doi secretari generali adjuncţi şi 14 secretari executivi.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, care a demisionat recent din toate funcţiile de conducere deţinute în cadrul PDL Cluj, a anunţat, la începutul săptămânii, pe blogul personal, că nu va candida la nicio funcţie de conducere a PDL Cluj la alegerile de sâmbătă.

„Consecvent fiind deciziei luate, anunţ public că nu voi candida la nicio funcţie de conducere a PDL Cluj. În acelaşi timp, pentru prezent, nu voi accepta nici statutul de participant ca membru de drept în organele de conducere a organizaţiei judeţene, din calitatea de preşedinte al Consiliului Judeţean”, se arată în documentul citat.

Alin Tişe a criticat, în textul postat pe blog, faptul că PDL Cluj nu are exerciţiul în organizarea de alegeri interne reale.

„Din păcate, organizaţia noastră judeţeană nu are exerciţiul în organizarea unor alegeri interne reale. Ne-am bazat pe imaginea foarte bună a lui Emil Boc şi am uitat că trebuie să confirmăm politic şi individual. Îmi cer scuze aici colegilor care reprezintă excepţia şi care întăresc regula enunţată. Atrag atenţia public că aroganţa şi suficienţa, combinate cu totala rupere sau ignorare a realităţilor generale, conduc la degradarea şi pierderea, în ultimă instanţă, a credibilităţii. Dragi colegi, sunt convins ca mulţi dintre voi simţiţi aceste lucruri şi vă îndemn să luaţi poziţie, pentru viitorul acestui partid. Pentru că, nu trebuie să uităm, viitoarele alegeri locale, care vor avea loc în anul 2012, vor trebui câştigate în primul rând de cei care vor fi aleşi acum să conducă destinele acestei organizaţii”, a afirmat Alin Tişe.

Acesta a precizat că şi-ar dori ca alegerile să aducă în fruntea organizaţiei „un veritabil lider, cu notorietate şi credibilitate în judeţ, care să-l legitimeze politic în faţa clujenilor, locomotivă pentru alegerile locale atât din Cluj-Napoca şi Huedin, dar şi din Căşeiu, Buza sau Ploscoş”.

Preşedintele CJ Cluj a declarat, azi că nu ştie dacă va participa, sâmbătă, la alegeri, în calitate de simplu membru de partid, urmând să decidă în zilele următoare.

Cele mai citite

Răspunsul Hezbollah după moartea liderului său Hassan Nasrallah

Gruparea teroristă Hezbollah a confirmat, sâmbătă, moartea liderului său, Hassan Nasrallah, după ce Israelul a anunțat că acesta a fost ucis vineri într-un atac...

Răspunsul Hezbollah după moartea liderului său Hassan Nasrallah

Gruparea teroristă Hezbollah a confirmat, sâmbătă, moartea liderului său, Hassan Nasrallah, după ce Israelul a anunțat că acesta a fost ucis vineri într-un atac...

Suceava: ISU intervine pentru salvarea unui bărbat surprins de un mal de pământ

Un bărbat a fost surprins de un mal de pământ în timp ce săpa o fântână, în localitatea Călugăreni, comuna Adâncata, au anunţat reprezentanţii...
Ultima oră
Pe aceeași temă