18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialAngajaţii Primăriei Constanţa şi-ar putea recupera sporurile tăiate în 2010

Angajaţii Primăriei Constanţa şi-ar putea recupera sporurile tăiate în 2010

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, s-a întâlnit, luni, cu angajaţii instituţiei, pe care i-a anunţat că îşi vor recupera sporurile tăiate pe parcursul anului 2010, după ce sindicatul a câştigat procesul în care a cerut anularea dispoziţiei prin care a fost sistată plata acestor sporuri, anunţă NewsIn.

„Ştim foarte bine că trăiţi cu 5-8 milioane pe lună, bani care sunt total insuficienţi. Nu cred că e normal ca pentru activitatea pe care o prestaţi în primărie să fiţi plătiţi atât de prost. Nu spune nimeni că faceţi lucrurile perfect. Sunt şeful vostru de zece ani, am avut discuţii de-a lungul timpului. Mai mult decât atât, ştiu că lucraţi într-un stres mare de tot”, le-a spus Mazăre angajaţilor.

Edilul a precizat că, după ce Curtea de Conturi a obligat primăria să nu mai acorde sporuri la salarii, au fost două procese pe rol, unul al sindicatului împotriva dispoziţiei de primar, care a sistat plata sporurilor, ca urmare a dispoziţiei Curţii de Conturi, şi unul comun, al salariaţilor şi primarului, prin care se contesta raportul Curţii de Conturi. Primul proces a fost câştigat, iar cel de-al doilea se va termina cel mai probabil anul viitor.

„Dacă cumva pierdem noi procesul cu Curtea de Conturi, atunci vom fi nevoiţi să vă luăm iar banii înapoi. Ştiu şi ce vă arde, că va da Guvernul o ordonanţă care să vă amâne plata (…). În total, banii pe care trebuie să vi-i dăm sunt de 150 miliarde lei vechi, pe tot anul 2010”, a declarat Mazăre.

Acesta a afirmat că primăria are disponibil acum 50 de miliarde şi că poate strânge încă 100 de miliarde de lei vechi. Joi va fi convocată o şedinţă extraordinară a Consiliului Local, pentru rectificarea bugetului şi plata diferenţei.

După primirea sporurilor, angajaţii vor avea venituri cuprinse între 1.800 şi 2.000 de lei pe lună, a mai spus primarul. „Cred că sunteţi printre puţinii români fericiţi care intră în sărbătorile astea”, le-a spus Mazăre, râzând, angajaţilor, la finalul întâlnirii.

Sindicaliştii din Primăria Constanţa mai au un proces pe rol, pentru recuperarea celor 25 de procente tăiate din salariu prin ordonanţă de urgenţă.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă