0.4 C
București
duminică, 12 ianuarie 2025
AcasăSportTribunalul Bucureşti a admis cererea de înregistrare a Partidului Poporului

Tribunalul Bucureşti a admis cererea de înregistrare a Partidului Poporului

Tribunalul Bucureşti a admis cererea de înregistrare a Partidului Poporului, după ce a judecat luni solicitarea reprezentanţilor formaţiunii politice, însă decizia nu este definitivă. Tribunalul Bucureşti a judecat, luni, cererea de înregistrare a Partidului Poporului, după ce termenul iniţial, dat în ianuarie 2011, a fost preschimbat pentru 29 noiembrie. La şedinţa de judecată a participat şi realizatorul TV, Dan Diaconescu, informează NewsIn.

Dan Diaconescu a anunţat, pe 25 iunie, imediat după ce a fost eliberat din arestul Poliţiei Capitalei, în urma deciziei Tribunalului Bucureşti în dosarul în care era acuzat de şantajarea unui primar din judeţul Arad, că va intra în politică şi va înfiinţa Partidul Poporului.

Diaconescu a explicat, în aceeaşi zi, că s-a gândit să fondeze un partid după ce – pornind de la constatarea că nici un lider de partid nu a fost arestat – a ajuns la concluzia că, dacă va fonda un partid, nu va mai fi arestat. „La începuturile revoltei mele, m-am gândit că o maximă protecţie este să fii ziarist în ţara asta – am văzut că ziariştii încep să fie arestaţi. M-am gândit apoi să fiu realizator de televiziune – am văzut că şi realizatorii de televiziune au început să fie arestaţi. Pe urmă, m-am gândit că trebuie să îmi fac televiziune – iată că degeaba, tot te arestează. Şi atunci mă gândesc că trebuie să facem neapărat un partid că s-ar putea să sparg gheaţa să fiu şi primul preşedinte de partid arestat!”, a mărturisit el.

Programul politic al partidului, la care Diaconescu spunea că a lucrat în perioada cât a fost în arest, îşi propune aplicarea aşa-zisei legi „Cojocaru-OTV”, prin care toţi românii „care au fost furaţi de 20 de ani încoace” să fie despăgubiţi de stat cu câte 20.000 de euro, creşterea pensiilor şi salariilor, scăderea taxelor şi impozitelor, reformarea sistemului judiciar prin introducerea juraţilor în procese şi generalizarea eliberărilor pe cauţiune. „Vă daţi seama de ce insist pe acest punct, pentru că de acolo vin. Nimeni nu va mai fi arestat în România, decât în cazurile foarte grave care se impun. Toată lumea va plăti cauţiune – cei săraci vor plăti cauţiuni mici de o sută de mii sau un milion de lei vechi, cei bogaţi vor plăti cauţiuni mari de un milion sau două de euro”, a explicat Diaconescu, plângându-se de faptul că, din socotelile sale, statul cheltuie cu fiecare deţinut 25 de milioane de lei vechi pe lună. „E un partid născut în puşcărie şi asta este situaţia. Aşteptăm îmbunătăţiri”, a dorit Diaconescu să scuze simplitatea ideilor din „programul” formaţiunii pe care doreşte să o lanseze.

Potrivit legislaţiei, pentru înregistrarea unui partid politic se depun la Tribunalul Bucureşti următoarele documente: cererea de înregistrare, semnată de conducătorul organului executiv al partidului politic şi de cel puţin trei membri fondatori, care vor fi citaţi în instanţă, Statutul şi programul partidului, actul de constituire împreună cu lista semnăturilor de susţinere a membrilor fondatori, o declaraţie privitoare la sediu şi la patrimoniul partidului, dovada deschiderii contului bancar.

În termen de trei zile de la data depunerii cererii de înregistrare, anunţul cu privire la aceasta se publică de către solicitant într-un ziar central de mare tiraj.

Lista cu semnăturile de susţinere trebuie să cuprindă cel puţin 25.000 de membri fondatori, domiciliaţi în cel puţin 18 din judeţele ţării şi municipiul Bucureşti, dar nu mai puţin de 700 de persoane pentru fiecare dintre aceste judeţe şi municipiul Bucureşti.

Tribunalul Bucureşti examinează cererea de înregistrare a partidului politic în şedinţă publică, cu participarea reprezentantului Ministerului Public. Persoanele fizice sau juridice interesate pot interveni în proces, dacă depun o cerere de intervenţie în interes propriu, potrivit Codului de procedură civilă.

Cererea de înregistrare se afişează la sediul Tribunalului Bucureşti timp de 15 zile. Tribunalul Bucureşti se pronunţă asupra cererii de înregistrare a partidului politic în cel mult 15 zile de la expirarea acestui termen. Împotriva deciziei Tribunalului se poate face contestaţie la Curtea de Apel Bucureşti, în termen de 5 zile de la comunicare, iar CAB o va examina în şedinţă publică, în termen de cel mult 15 zile de la înregistrarea acesteia. Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă şi irevocabilă.

Cele mai citite

DGASPC Mureș răspunde acuzațiilor CRJ după ce au fost sesizate nereguli foarte grave în patru centre

Directorul general al Direcției pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș, Hajnal Katalin Miklea, susține că cei 63 de copii cu dizabilități din cele...

DGASPC Mureș răspunde acuzațiilor CRJ după ce au fost sesizate nereguli foarte grave în patru centre

Directorul general al Direcției pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș, Hajnal Katalin Miklea, susține că cei 63 de copii cu dizabilități din cele...

Consulatul General al României din Los Angeles a publicat listele centrelor de evacuare şi ale adăposturilor pentru animale

Consulatul General al României la Los Angeles a publicat, sâmbătă, pe pagina de Facebook, adresele centrelor de evacuare şi ale adăposturilor pentru animale, informații...
Ultima oră
Pe aceeași temă