18.2 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSportPDL cere stabilirea datei la care se dezbate moţiunea de cenzură pe...

PDL cere stabilirea datei la care se dezbate moţiunea de cenzură pe Legea educaţiei

Parlamentarii PDL au mandat să ceară Birourilor Permanente reunite să decidă data discutării moţiunii de cenzură depusă la asumarea răspunderii pe Legea educaţiei, democrat-liberalii fiind pregătiţi pentru a merge până la suspendarea lui Mircea Geoană, dacă refuză să semneze această decizie, informează Mediafax.

Vicepreşedintele PDL Cristian Boureanu a făcut azi iaceste precizări, după şedinţa BPN al PDL, arătând că decizia coaliţiei şi a conducerii PDL este de a merge mai departe cu Legea educaţiei.

„Parlamentarii PDL au mandat să ceară Birourilor Permanente reunite să decidă ziua în care va fi prezentată şi discutată moţiunea de cenzură”, a spus Boureanu.

„Dacă există o decizie a Birourilor Permanente, Mircea Geoană este obligat să semneze această decizie. Dacă nu o face, există întotdeauna posibilitatea suspendării sale, pentru că abuzează de funcţia de preşedinte al Senatului. Mircea Geoană are doar rol de secretar, doar trebuie să pună un văzut pe decizii. Deciziile sunt luate de Birourile reunite ale celor două Camere. Suntem pregătiţi ca în situaţia în care se abuzează în continuare de acest lucru să mergem până la a cere suspendarea lui Geoană”, a afirmat Cristian Boureanu.

Întrebat cum va pune PDL în aplicare suspendarea lui Mircea Geoană, având în vedere că opoziţia are majoritate în Birourile Permanente reunite, Boureanu a spus că există declaraţii ale UDMR şi UNPR în acest sens şi aşteaptă declaraţii ale PNL.

„În funcţie de ce se va întâmpla la PNL, s-ar putea să mergem în această direcţie”, a adăugat Boureanu, precizând că PDL se bazează pe toţi parlamentarii dispuşi să respecte Constituţia.

Boureanu a arătat că nu există o coerenţă a opoziţiei pe subiectul Legii educaţiei, ci o „contradicţie totală” între declaraţiile preşedintelui PNL, Crin Antonescu, şi cele ale preşedintelui PSD, Victor Ponta.

„În România se poate face acest lucru (retragerea moţiunii de cenzură – n.r.) numai prin retragerea semnăturilor de pe moţiune şi atunci automat moţiunea nu va fi constituţională şi nu va fi luată în discuţie”, a mai spus Bourea

Cele mai citite

Valea Oltului, închisă din nou în reprize

Tronsoanele vizate sunt între Râmnicu Vâlcea și Sibiu, pe DN7 Trei tronsoane vor fi afectate de lucrări de stabilizare a versanților și de îndepărtare a...
Ultima oră
Pe aceeași temă