19.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialRemiză echitabilă

Remiză echitabilă

Victoria Oţelului Galaţi, 2-1, în faţa Astrei Ploieşti le-a asigurat gălăţenilor locul întâi la finalul turului acestei ediţii a Ligii I, iar remiza, 0-0, din derbiul Dinamo-FC Timişoara, a păstrat intactă sintagma „timi­şorenii, neînvinşi în actuala ediţie a Ligii I”.

După ce gălăţenii s-au impus pe teren propriu, în faţa ploieştenilor de la Astra, FC Timişoara a ştiut că nu mai are cum să preia şefia clasamentului după etapa a XVII-a a Ligii I, ultima a turului, indiferent de rezultatul pe care l-ar fi obţinut pe stadionul din Ştefan cel Mare. Totuşi, bănăţenii au mers la victorie şi, în ciuda tuturor zvonurilor că vor juca fără câţiva din oamenii importanţi, în teren au intrat toate valorile de pe Bega, inclusiv Zicu, despre care se zvonise că va fi păstrat pe bancă.

La fel şi dinamoviştii, au aliniat toţi titularii, dar în ciuda eforturilor ambelor echipe, la capătul unei partide anoste, nici una n-a reuşit să înscrie măcar un gol.

Cea dintâi ocazie, de altfel singura mai importantă din prima repriză, a aparţinut gazdelor, în minutul 14 şutul lui Gabi Torje trecând puţin peste poarta lui Costel Pantilimon.

În partea a doua a meciului, timişorenii coordonaţi de Cosmin Contra de pe bancă, au început mai hotărâţi şi au ratat o ocazie imensă prin Dorin Goga. Fostul jucător al Universităţii Cluj l-a depăşit cu un lob superb pe goalkeeperul dinamovist, dar Zie Diabate a scos fără probleme de pe linia porţii.

Remiza albă, deşi nu a mulţumit pe deplin nici una dintre echipe, a fost considerată echitabilă de ambele formaţii.

„A fost un rezultat echitabil. Am avut o primă repriză mai temătoare, în care ne-am lăsat dominaţi de Dinamo. A doua repriză a fost mult mai bună pentru noi. Am avut trei contraatacuri foarte clare. A fost un meci între două echipe foarte bine aşezate în teren. Puteam să şi câştigăm, dar să şi pierdem. Eu sunt mulţumit însă că nu am pierdut, deşi îmi doream foarte mult să câştigăm. Am reuşit să terminăm turul neînvinşi şi sperăm să continuăm tot aşa următoarele meciuri”, a spus Contra.

Tehnicianul bănăţenilor a mărturisit după meci că a primit acceptul să îl folosească pe Ianis Zicu cu două ore înainte de meci.

„Sunt decizii ale patronului şi le respect, deşi e normal să mă deranjeze. Domnul Iancu a încercat să îl protejeze pe Zicu, aveam nevoie de el pentru că e golgheterul echipei. Mie nu îmi face nimeni echipa, dar dacă domnul Iancu insista, nu îl foloseam. Mie nu mi s-a cerut titlul, noi avem ca obiectiv clasarea pe un loc de cupele europene şi nu mă gândesc la titlu, sunt alte echipe mai valoroase. Eu cred că FC Timişoara ocupă acum locul pe care îl merită”, a afirmat tehnicianul.

Supărare în Groapă

Chiar dacă la rândul său a considerat rezultatul echitabil, antrenorul alb-roşilor, Ioan Andone, a declarat că mai bine Dinamo pierdea acest meci decât să fi evoluat aşa cum a făcut-o şi a precizat că partida contra timişorenilor a fost una slabă. „Mai bine pierdeam decât să jucăm cum am jucat şi să câştigăm un punct aşa. Nu ăsta este jocul lui Dinamo în atac, că în apărare am fost mulţumit.  Trebuie să recunoaştem că n-a fost o partidă bună. Am avut un meci slab, pe care nu-l puteam câştiga. A fost însă un rezultat echitabil per ansamblu. Noi am căutat să jucăm, dar nu s-a putut. Din păcate, am pierdut din nou o a treia şansă de a ne apropia de locurile fruntaşe. Iar o să vedem ce o să facem, iar n-o să fie linişte”, a spus Andone.

Rapid, înfrângere grea

Înfrângerea, 0-2, suferită de Rapid în deplasare, în faţa FC Braşov, care survine după necalificarea giuleştenilor în semifinalele Cupei României, l-a mai apropiat cu un pas pe antrenorul giuleştenilor, Marius Şumudică, de plecarea de la Rapid. După un joc în care giuleştenii au trimis doar un şut pe poartă şi au terminat meciul în nouă oameni, după eliminările destul de controversate ale lui Cassio (’41) şi  Lazăr (’75), braşovenii au reuşit o victorie frumoasă pe teren propriu şi trei puncte importante. În timp ce FC Braşov s-a depărtat la două puncte de primul loc retrogradabil, giuleştenii au rămas temporar pe locul 4, la 7 puncte de liderul Oţelul Galaţi, iar postul lui Şumudică a început să se clatine, după cum a simţit-o chiar  tehnicianul. Şumudică a declarat după meciul de la Braşov că, din punctul său de vedere, săptămâna aceasta va fi una a deciziilor. „Nu vreau să vorbesc la cald. Îmi trece prin cap orice legat de viitorul meu în fotbal”, a spus Şumudică.  

Cele mai citite

Simona Halep a primit wild card la turneul WTA de la Tokyo

Simona Halep (32 de ani, locul 1132 WTA) este pregătită să revină în competiții la sfârșitul lunii octombrie, după o absență de 5 luni...

Simona Halep a primit wild card la turneul WTA de la Tokyo

Simona Halep (32 de ani, locul 1132 WTA) este pregătită să revină în competiții la sfârșitul lunii octombrie, după o absență de 5 luni...

Viorica Dăncinepoate – Academia Catavencu

După atât de cunoscutele „Scopul partidului social-democrat este să câștige alegerile prezidențiale, locale și parlamentare de anul trecut” și „lupt împotriva unei țări...
Ultima oră
Pe aceeași temă