17.8 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăInternaționalTherion a dat lecţii de muzică la Bucureşti

Therion a dat lecţii de muzică la Bucureşti

Trupa suedeză Therion, specializată în ultima vreme în rock simfonic, şi-a demonstrat încă o dată înalta clasă la concertul care a avut loc, pe 22 noiembrie, în cortul special amenajat din incinta Arenelor Romane din Bucureşti. Show-ul, care a făcut parte din turneul de promovare al “Sitra Ahra” – ultimul album al nordicilor, i-a încântat pe cei aproximativ 1600 de fani prezenţi la Arene.

După ce Loch Vostok, din Suedia, şi Leprous, din Norvegia au încălzit atmosfera, pe scenă au urcat “bestiile” ( este ştiut faptul că “therion” în greacă însemnă bestie). Alături de consacraţii, Christofer Johnsson – chitară şi voce, Christian Vidal – chitară, Nalle Pählsson – bas, Johan Koleberg – tobe, şi vocalul Thomas Vikström, pe scenă au venit alte trei “voci” Snowy Shaw, Katarina Lilja şi soprana Lori Lewis, adică toţi cei care au contribuit la realizarea ultimului album. De altfel, show-ul a început cu piesa “Sitra Ahra” care dă numele celei mai recente realizări discografice a suedezilor.

Spre încântarea rockerilor veniţi din toate colţurile ţării, înainte de a începe următoarea piesă, “Wine of Aluqah”, Thomas a mărturisit publicului că se bucură că a revenit în ţara lui “Dracu”. Au urmat apoi Typhon, Perennial Sophia, Hellequin ( de pe ultimul album), Niefelheim, Siren of the Woods, Voyage of Gurdjieff, Ljusalfheim, Dies irae, Ginnungagap, Kali Yuga III, Call of Dagon, Clavicula Nox, Enter Vril-Ya, Blood of Kingu, Lemuria, Abraxas, Unguentum Sabbati (de pe ultimul album), Rise of Sodom and Gomorrah, nordicii încheind apoteotic cu “To Mega Therion”. Chiar dacă show-ul a durat aproape două ore, fanii prezenţi nu se îndurau să plece, chiar şi după încheierea ultimului “” scandând minute bune numele trupei favorite. “A fost minunat. S-a auzit excelent, iar suedezii au dat adevărată lecţie de muzică la Bucureşti. N-am cuvinte să-mi expim încântarea”, a spus la finalul concertului Cristi Zăpadă, solistul şi fondatorul trupei Metrock.

La fel de încântaţi au fost şi “therionii”, după concert, vocalul Thomas Vikström mărturisind “ a fost unul dintre cele mai frumoase show-uri pe care le-am susţinut, iar publicul a fost uluitor”. La rândul său Chistofer Johnsson, fondatorul trupei, a declarat după recital ca acest concert a fost unul dintre cele mai bune din acest turneu, clasându-se în top 3 în ceea ce priveşte prezenţa publicului.

Organizatorii de la Promusic Prod. & Events şi revista Maximum Rock, care şi-au trecut în cont acest eveniment reuşit promit alte surprize într-un viitor nu foarte îndepărtat.

Cele mai citite

Cultură de canabis descoperită într-o zonă împădurită de pe muntele Pietricica

Procurorii DIICOT au descoperit două culturi de canabis în județul Neamț, una amplasată într-o comună și cealaltă într-o zonă împădurită de pe muntele Pietricica....

Prețul energiei va exploda. Creșteri și de 120% mai mari pe facturi

În prezent, există oferte de la un singur furnizor pe platforma ANRE, pentru perioada post plafonare Un studiu realizat de Asociația Energia Inteligentă arată care...

Rusia e furioasă. Muniția din India a ajuns în Ucraina

Proiectilele de artilerie vândute de producătorii de armament indieni au fost deturnate de clienții europeni către Ucraina, iar New Delhi nu a intervenit pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă