13.5 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialMarş contra "presiunilor separatiste maghiare",organizat de Noua Dreaptă de 1 Decembrie la...

Marş contra „presiunilor separatiste maghiare”,organizat de Noua Dreaptă de 1 Decembrie la Tg. Mureş

Organizaţia Noua Dreaptă anunţă, pe pagina sa de Internet, organizarea unui marş împotriva „presiunilor separatiste maghiare”, la Târgu Mureş, autorităţile locale urmând să decidă, în zilele următoare, dacă vor aproba manifestarea, transmite Mediafax.

În apelul intitulat „Cu toţii la Târgu Mureş de Ziua Naţională”, Noua Dreaptă anunţă că va organiza marşul pentru a se împotrivi „presiunilor separatiste maghiare”.

„Dacă te-ai săturat de presiunile separatiste maghiare, dacă nu îţi este indiferentă soarta românilor din judeţele Harghita, Covasna şi Mureş, ajunşi străini în propria ţară, dacă eşti român şi te mândreşti cu asta, vino la marşul de Ziua Naţională! Pe 1 Decembrie, de ziua ta şi a tuturor românilor, te aşteptăm în inima României la Târgu Mureş pentru a sărbători 92 de ani de la Unirea Transilvaniei cu Patria-Mamă!”, se arată în apelul organizaţiei.

În 2009, Noua Dreaptă a organizat manifestări de Ziua Naţională în Covasna şi Braşov, se mai arată pe site-ul organizaţiei.

Prefectul de Mureş, Marius Paşcan, a declarat, marţi, că el susţine orice manifestare de Ziua Naţională doar „dacă are ca scop să sărbătorească”.

Reprezentanţii Primăriei Târgu Mureş au precizat că au primit de la organizaţia Noua Dreaptă o solicitare în vederea aprobării marşului, iar comisia de avizare constituită din autorităţile locale urmează să decidă, în zilele care urmează, dacă vor aproba sau nu manifestarea.

Cele mai citite

Germania a suspendat exporturile de armament către Israel

O sursă apropiată ministerului a citat un oficial guvernamental de rang înalt care a declarat că a oprit activitatea de aprobare a licențelor de...

Elena Lasconi promite transparență totală privind cheltuirea banilor Administraţiei Prezidenţiale

Preşedintele USR, Elena Lasconi, a declarat miercuri că, dacă va câştiga alegerile, va face publice toate cheltuielile Administraţiei Prezidenţiale şi va diminua bugetul acestei...

Primăria Capitalei va autoriza lucrările la Planșeul Unirii după primirea documentației de la Primăria Sectorului 4

Municipalitatea va da autorizaţie pentru lucrările la planşeul de la Unirii când va primi toată documentaţia de la Primăria Sectorului 4, a anunţat primarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă