Preşedinţia a lansat o licitaţie electronică pentru încheierea unui acord-cadru pentru 24 de luni, în vederea achiziţionării de bilete de avion pentru deplasări în ţară şi străinătate, valoarea estimată fără TVA fiind de 403.225,81 RON, informează Mediafax.
Potrivit anunţului postat luni pe site-ul e-licitatie.ro, Administraţia prezidenţială intenţionează să încheie un acord-cadru pentru achiziţionarea de bilete de avion pentru deplasări în ţară şi străinătate, pe o perioadă de 24 de luni, cu minimum 3 – maximum 7 agenţi economici, la o valoare estimată fără TVA de 403.225,81 RON.
Pe baza acordurilor-cadru se vor atribui contracte/comenzi subsecvente, prin reluarea competiţiei între operatorii economici semnatari ai acordului-cadru, criteriul de atribuire al comenzilor/contractelor fiind preţul cel mai scăzut al biletelor.
Contractul va fi încheiat pentru perioada 3 ianuarie 2011 – 30 decembrie 2011 şi va avea ca obiect achiziţionarea serviciilor de transport aerian intern şi extern la clasele economic şi business.
Firmele interesate vor trebui să depună ofertele până pe 20 decembrie 2010, ora 11.00, urmând ca la 12.30 acestea să fie deschise.
Printre cerinţele Preşedinţiei se regăsesc: efectuarea rezervării şi emiterea de bilete de avion pentru transport în ţară şi străinătate, la solicitarea autorităţii contractante, 24 din 24 ore, conform cerinţelor acesteia. Cerinţele autorităţii contractante pot face referire, fără a fi limitate la acestea, la detalii privind: clasa (business/economic), data şi ora plecării/sosirii, ruta de deplasare, escale, compania aeriană.
Totodată, nu se acceptă oferte pentru rezervare la companii sau zboruri tip „low cost” şi nici efectuarea deplasării membrilor unei delegaţii cu avioane sau pe rute diferite.
Preşedinţia mai cere ca, la solicitarea sa, să se anuleze sau să se preschimbe biletele de avion, inclusiv pe anumite tronsoane, fără a se plăti penalizări sau comisioane, cu modificarea corespunzătoare sau, după caz, anularea facturii, cu condiţia solicitării anulării/preschimbării biletelor de călătorie înainte de începerea călătoriei.
Termenul de plată a facturii va fi de 60 de zile de la data depunerii acesteia la sediul autorităţii contractante. Ofertele vor conţine şi o declaraţie privind lista principalelor prestări de servicii în ultimii 3 ani şi o declaraţie privind cifra de afaceri medie anuală pe ultimii 3 ani.
Persoanele juridice au obligaţia să indice numele şi calificările profesionale ale membrilor personalului responsabili pentru prestarea serviciilor.
În propunerea financiară operatorii economici vor oferta valoarea maximă exprimată în valoare absolută, în euro, a taxei de servicii (TS) care va fi percepută pentru fiecare bilet care se va emite, în condiţiile emiterii (eliberării) biletelor înainte cu 24 ore faţă de data efectăurii călătoriei, în ţară sau străinătate. Prin taxa de servicii se înţelege valoarea maximă a comisionului pentru prestaţiile de servicii (rezervare şi emitere de bilete de avion), pe care operatorul economic îl va putea percepe pe întreaga durată a acordului-cadru, pentru un singur bilet de călătorie, exprimată ca valoare fixă, în euro, exclusiv comisionul de 1% acordat de către companiile aeriene operatorilor economici începând cu data de 1 august 2006.
Contractul va fi atribuit prin licitaţie deschisă, iar criteriul va fi preţul cel mai scăzut.