16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialVicepreşedintele sindicatului de la ADS: Suntem nemulţumiţi pentru că nu ni s-au...

Vicepreşedintele sindicatului de la ADS: Suntem nemulţumiţi pentru că nu ni s-au virat salariile

Zeci de angajaţi ai Agenţiei Domeniilor Statului au oprit activitatea, azi,  în semn de protest faţă de noile reduceri salariale anunţate de la începutul anului viitor.

„Sunt foarte multe abuzuri care au avut loc aici”, spune vicepreşedintele sindicatului angajaţilor de la Agenţia Domeniilor Naţionale, Florian Creţulescu.

Angajaţii instituţiei stau în faţa sediului central din Bucureşti şi au în mână coli de hârtie prin care cer să îşi primească drepturile.

„Suntem nemulţumiţi pentru că angajatorul nu ne-a virat salariile, care trebuiau să intre pe carduri după data de 12 noiembrie. De asemenea, un alt motiv pentru care am început protestul este nemulţumirea noastră faţă de cei 25% care ni s-au tăiat din salariu, dar şi datorită faptului că pe 28.10.2010,  ministerul a remis un ordin prin care ne-a mai scăzut 15%. Şi ar mai fi o ultimă nemulţumire, şi anume faptul că pe lăngă restructurările din ianuarie când s-au redus 24 de posturi , acum până la începutul anului viitor urmează o nouă restructurare de 80 de posturi”, spune Creţulescu.

Vicepreşedintele sindicatului spune că protestele nu vor înceta până când angajaţii nu vor afla ce salarii au şi îşi vor primi banii restanţi. Oamenii nu ştiu suma pe care trebuie să o primească, deşi conform Codului Muncii trebuiau să fie înştiinţaţi  în termen de 15 zile, spune Florian Creţulescu.

La protest participă majoritatea angajaţilor şi vor urma să li se alăture şi angajaţii din celelalte sedii din Bucureşti. „Chiar şi angajaţii care mai sunt încă în birourile lor susţin acest protest”, spune Irina Pavelescu de la biroul de presă al instituţiei.

Deocamdată protestul are loc în faţa sediului central de pe strada Ştirbei Vodă,  dar Florian Creţulescu spune că din cauza presiunii jandarmilor care au venit în număr numeros vor fi nevoiţi să îşi mute manifestaţia în interiorul sediului.

 

 

 

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă