3 C
București
duminică, 22 decembrie 2024
AcasăSpecialUdrea: Lucrările privind utilităţile la cartierul ANL Henri Coandă vor demara în...

Udrea: Lucrările privind utilităţile la cartierul ANL Henri Coandă vor demara în primăvara viitoare

Proiectul cartierului ANL Henri Coandă din Capitală „merge mai departe”, iar lucrările privind utilităţile vor demara în primăvara anului viitor, scrie vineri ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, într-o nouă postare pe blogul personal, potrivit NewsIn.

„Primăria Generală se va ocupa de realizarea utilităţilor: drumuri, canalizare şi sistematizare. Lucrările vor demara în primăvara anului viitor. Finanţarea se va face din Bugetul PMB pe anul viitor, iar consilierii noştri vor susţine acest proiect în CGMB. În acest timp, MDRT va iniţia o Hotărâre de Guvern care să transfere terenul în administrarea Primăriei Capitalei”, spun Elena Udrea.

Potrivit acesteia, întrucât MDRT (ANL) este iniţiatorul proiectului, avea obligaţia legală şi morală să asigure finalizarea lucrărilor şi respectarea obligaţiilor faţă de beneficiari. „În acest sens, ieri (joi, n.r.) am avut o întâlnire cu viceprimarul general Mircea Raicu, cu responsabili de la ANL, dar şi cu reprezentanţi ai Asociaţiei de Proprietari, pentru a rezolva problema utilităţilor de la Henri Coandă”, scrie Udrea.

Lucrările la acest proiect sunt finalizate în proporţie de 80%, spun reprezentanţii ANL. Henri Coandă este alcătuit din 1.107 case şi 121 de apartamente, adică cel puţin 4.000 de locuitori ai Sectorului 1.

„Timp de şapte ani, neînţelegerile dintre Primăria Sectorului 1, Primăria Voluntari şi, mai nou, Primăria Capitalei, coroborate cu lipsa de interes a unor edili-şefi, au făcut ca oamenii care au contractat credite pentru a-şi construi o locuinţă să regrete amarnic această mişcare. Deşi legea spune că primăria care pune la dispoziţie terenul pe care se construieşte trebuie să se ocupe şi de realizarea utilităţilor, primarul Sectorului 1 a refuzat în repetate rânduri să-şi asume respectivele lucrări. Aşa se face că, în urmă cu doi ani, Primăria Generală şi-a asumat ea realizarea lucrărilor pentru introducerea utilităţilor. Totuşi, au trecut doi ani şi nu s-a făcut nimic în acest sens. Au apărut doar o mulţime de procese intentate de proprietarii locuinţelor administraţiei publice locale”, mai afirmă Elena Udrea.

Ministrul mai spune că astfel se creează cadrul ca administraţia publică locală să încaseze taxe şi impozite.

Ansamblul de locuinţe Henri Coandă se construieşte pe un teren cu o suprafaţă de 115,9 hectare şi este amplasat în partea de nord a Capitalei, în zona complexului Sere Pipera-Aeroportul Băneasa-Voluntari. Terenul este împărţit în două zone, aflate în administrarea Primăriei Sectorului 1 Bucureşti şi a oraşului Voluntari, judeţul Ilfov. Astfel, 60,55 hectare aparţin Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti şi alte 55,41 hectare oraşului Voluntari.

Cele mai citite

Doar 35% dintre americani au încredere în sistemul judiciar al SUA

Noul sondaj Gallup confirmă că americanii înțeleg pe deplin că instanțele antidemocratice au atins în mod inexplicabil această supremație Lipsa de încredere a americanilor în...

Ordonanța „Trenuleț” 2024 – măsuri dure pentru echilibrarea bugetului

Pensii înghețate până la aprobarea bugetului pe 2025, salariile bugetarilor blocate la nivelul din 2024, semnale clare de austeritate pentru anul viitor Proiectul Ordonanței „Trenuleț”...

Programul marilor magazine de Crăciun și Revelion 2024

Ca în fiecare an, marile lanțuri de magazine din România adaptează programul, ținând cont de Sărbători De Crăciun, 25 decembrie, și în prima zi din...
Ultima oră
Pe aceeași temă