7.4 C
București
vineri, 20 decembrie 2024
AcasăSpecialAngajaţii de la Şantierul Naval Daewoo Mangalia au încetat greva după aproape...

Angajaţii de la Şantierul Naval Daewoo Mangalia au încetat greva după aproape şase săptămâni

Sindicaliştii de la Şantierul Naval Daewoo Mangalia Heavy Industries (DMHI) SA, care au intrat în grevă generală pe termen nelimitat din 11 octombrie, au încetat conflictul de muncă şi şi-au reluat, vineri, activitatea, după ce au semnat un nou contract colectiv de muncă cu conducerea societăţii, anunţă agenţia Mediafax.

Liderul sindicatului „Navalistul” din cadrul DMHI SA, Florian Marin, a declarat că sindicaliştii au ajuns la un acord cu conducerea societăţii, după aproape şase săptămâni de grevă, iar joi s-a semnat contractul colectiv de muncă.

„Aceasta era principala noastră revendicare, pe lângă o creştere salarială de 300 de lei, pe care am obţinut-o renunţând însă la bani. Contractul colectiv a fost semnat şi este valabil de luni, 22 noiembrie, până la 31 decembrie 2011”, a declarat liderul sindical.

Cei aproximativ o mie de angajaţi ai Şantierului Naval Daewoo Mangalia care au declanşat greva generală solicitau, pe lângă semnarea unui nou contract colectiv de muncă, majorări salariale de 300 de lei, promovarea angajaţilor şi acordarea unui spor de fidelitate.

„Am obţinut, totuşi, o creştere de 40 de lei, de la 15 iulie 2010, şi încă 40 de lei de la 1 ianuarie 2011. De asemenea, în contractul de muncă au fost prevăzute pentru anul viitor bonusuri, prime şi sporuri, salarii compensatorii, precum şi alte beneficii”, a mai spus Florian Marin.

Aproximativ o treime din cei peste 3.000 de angajaţi ai Şantierului Naval Daewoo Mangalia au declanşat, în 11 octombrie, greva generală pe termen nelimitat, nemulţumiţi de refuzul administraţiei de a le accepta, în principal, semnarea unui nou contract colectiv de muncă şi o creştere salarială de 300 de lei. Ei reluaseră, de fapt, greva pe termen nelimitat declanşată în luna iunie a acestui an şi oprită după ce Tribunalul Constanţa admisese solicitarea conducerii societăţii şi declarase acţiunea ca fiind nelegală. Ulterior, sindicatul „Navalistul” a atacat hotărârea la Curtea de Apel Constanţa, care le-a dat dreptate protestatarilor.

Cele mai citite

Cum să menții prospețimea alimentelor mai mult timp

Menținerea prospețimii alimentelor este crucială pentru sănătate, economie și minimizarea risipei. Un aspect fundamental în acest proces este modul în care depozităm alimentele....

Aderarea României la Schengen: 2 miliarde de euro pierduți anual din cauza întârzierii

România a pierdut peste 2 miliarde de euro anual din cauza menținerii în afara spațiului Schengen, conform unei analize recente. Costurile includ întârzierile transportatorilor...

Bon fiscal tipărit doar la cererea clientului pentru plățile cu cardul. Președintele a promulgat legea

Președintele a semnat proiectul de lege care modifică obligația operatorilor economici de a emite bonuri fiscale tipărite pentru tranzacțiile cu carduri de credit sau...
Ultima oră
Pe aceeași temă