13.2 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialPatru "boboci" la naţională

Patru „boboci” la naţională

Naţionala de fotbal a României va juca astăzi, de la 21.30, la Klagenfurt, în Austria, o partidă amicală în compania selecţionatei Italiei, întâlnirea putând fi urmărită în direct pe postul de televiziune Pro TV.

Tricolorii pregătiţi de Răzvan Lucescu vor susţine astăzi ulti­ma partidă din acest an în compania ita­li­enilor lui Cesare Prandelli. Chiar dacă este doar un meci de verificare, atât Lucescu jr, cât şi fotbaliştii noştri îşi doresc victoria, mai ales că România nu s-a impus decât de două ori în faţa Italiei în cele 15 partide pe care le-au susţinut cele două reprezentative. De fiecare dată românii au câştigat cu 1-0, ul­ti­mul succes fiind consemnat înainte de 1990, la Sibiu, când Ovi­diu Sabău a reuşit să mar­cheze golul victoriei.

Pentru partida de la Klagenfurt, Răzvan Lucescu a convocat patru fotbalişti care îşi vor face debutul la naţională: portarul Ciprian Tătăruşanu şi Florin Gardoş, de la Steaua, Cornel Râpă şi Silviu Ilie, ambii de la Oţelul Galaţi.

Convocare-surpriză

Convocarea lui Silviu Ilie a fost o surpriză pentru toată lumea, inclusiv pentru tehnicianul Oţelului, Dorinel Munteanu. „La convocarea lui Râpă mă aştep­tam, cea a lui Silviu Ilie a re­pre­zentat şi pentru mine o surpriză. Ambii au evoluat constant bine în ultimul an şi meritau această convocare. I-am sfătuit să fie serioşi şi determinaţi, de altfel acestea fiind şi calităţile care i-au adus în atenţia selecţio­ne­rului. Sper că, dacă se va apela la ei, să joace cât mai bine”, a de­clarat Munteanu.

Răzvan Lucescu a mai plecat spre Klagenfurt din România cu trei stelişti, Cristian Tănase, Bogdan Stancu şi Marius Bilaşco, doi jucători de la FC Timişoara, Dan Alexa şi portarul Costel Pantilimon, cu Vasile Maftei, de la Unirea Urziceni, Gabriel Ta­maş (West Bromwich Albion), Răzvan Raţ (Şahtior Doneţk), Ga­briel Torje (Dinamo), Gheorghe Bucur (Kuban Krasnodar) şi Ciprian Marica (VfB Stuttgart).

Acestora urmau să li se alăture în cursul zilei de ieri, direct în Austria, Dorin Goian, de la US Palermo, Cristian Chivu (Inter­na­zionale Milano), Adrian Ro­po­tan (Dinamo Moscova), George Florescu (Alania Vladikavkaz) şi Ciprian Deac (Schalke 04). Din păcate, deşi a fost convocat, Cris­tian Săpunaru, de la FC Porto, nu s-a prezentat la lot, din motive personale.

Raţ nu se gândeşte la banderola de căpitan

Pentru români, o victorie ar însemna extrem de mult, mai ales pentru moral. „Suntem într-o situaţie în care avem ne­voie de un rezultat pozitiv cu Italia”, a spus Răzvan Raţ, cel care, cu 69 de prezenţe la echipa naţională, deţine recordul de selecţii, alături de Cristian Chivu (74). „Pentru moralul nostru ar fi extraordinar să câştigăm în perspectiva meciurilor oficiale de anul viitor, în condiţiile în care în ultima vreme nu am obţinut ce ne-am propus. O să încercăm să anulăm atuurile Italiei şi să ne impunem jocul”, a de­clarat Raţ. Cât despre zvo­nu­ri­le că ar fi în cărţi pentru pre­lu­area banderolei de căpitan al tricolorilor, Raţ a fost tranşant. „E mai puţin important dacă Raţ va fi sau nu căpitan la echipa naţională. Pentru mine este o onoare să fiu printre cei care au şansa să joace pentru România. Cred că ar trebui să ne gândim mai mult la rezultatele echipei naţionale”, a subliniat fundaşul echipei Şahtior Doneţk.

Italia, fără Marchisio

Din naţionala Italiei, o absenţă demnă de semnalat este cea a  mijlocaşului Claudio Marchisio, care s-a accidentat la picior şi nu va evolua în meciul amical cu Ro­mânia de la Klagenfurt. Ju­cătorul echipei Juventus Torino a fost autorizat să părăsească Forenţa, unde a avut loc reunirea jucătorilor italieni, şi a revenit la clubul său. Pe de altă parte, selecţionerul Italiei, Cesare Prandelli, a declarat că se bucură că atacantul Adrian Mutu nu va evolua în meciul amical cu România, deoarece este un jucător foarte periculos. „E bine că Mutu nu joacă miercuri (n.r. – Adrian Mutu nu a fost convocat la naţională pentru meciul contra Italiei şi, oricum, este accidentat şi va sta pe tuşă aproape două săptămâni). Ar fi fost foarte periculos, deoarece cu toţii cu­noşteau calitatea românului”, a declarat Prandelli.

Cele mai citite

Elena Lasconi promite transparență totală privind cheltuirea banilor Administraţiei Prezidenţiale

Preşedintele USR, Elena Lasconi, a declarat miercuri că, dacă va câştiga alegerile, va face publice toate cheltuielile Administraţiei Prezidenţiale şi va diminua bugetul acestei...

Derby-ul serii în Liga Campionilor la fotbal: Manchester City- Inter Milano 0-0

Manchester City şi Inter Milano au remizat, 0-0, miercuri seara, pe City of Manchester Stadium, în prima etapă a noului format al Ligii Campionilor...

Președintele Finlandei cere excluderea Rusiei din Consiliul de Securitate al ONU

Preşedintele Finlandei, Alexander Stubb, a făcut apel la extinderea Consiliului de Securitate al ONU, abolirea sistemului de veto al unui singur stat şi suspendarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă