Sistemele de monitorizare şi dezvoltare a unor funcţii complexe pentru copii, o invenţie destul de recentă, oferă părinţilor posibilitatea de a fi la curent cu tot ceea ce se întâmplă cu acesta în timp ce ei îşi pot rezolva în casă diverse probleme. Există câteva caracteristici importante însă de care trebuie să ţinem cont atunci când le cumpărăm. Pentru sistemele de monitorizare, de exemplu, trebuie ţinut cont că distanţa de transmitere este calculată în câmp deschis şi se reduce evident în casă, în funcţie de structura pereţilor. Atenţie deci la caracteristicile tehnice şi sistemele de alimentare.
Videofon digital
Funcţionează în gama de frecvenţă 2,4 GHz şi vă permite să transmiteţi imagini şi sunete, ceea ce este ideal atunci când doriţi să supravegheaţi un bebeluş, un copil sau un bătrân. Aparatul poate fi folosit ulterior pentru monitorizarea unui depozit sau a unei case.
Monitorul funcţionează atât cu baterii cât şi alimentat la priza de 220 V. Supravegherea nocturnă, prin infraroşu, se face în mod automat. Raza de acţiune este de 300 m în câmp deschis şi dacă se doreşte se poate folosi numai funcţia de supraveghere sonoră nu şi funcţia video. Are ieşire Audio/Video. A fost testat şi respectă dispoziţiile directivei RTT&E 1995/5/Ec. Aceste cerinţe sunt create pentru a asigura o protecţie rezonabilă împotriva interferenţelor dăunătoare cu aparatura casnică.
Poate fi găsit la Magazinul Erfi, Cocor, etaj 5, la 898 lei.
Interfon digital cu monitor de respiraţie
Este un aparat complex cu două funcţii: de interfon şi monitor de respiraţie. „Unitatea copilului” are conectat un senzor de mişcare de tip padelă. Pachetul conţine două padele senzor ce se pun pe salteaua bebeluşului pentru detectarea mişcărilor lui respiratorii. Dacă timp de 20 de secunde senzorul nu detectează nici o mişcare (respiraţie) porneşte alarma din camera părintelui.
Distanţa maximă de transmisie în aer liber este de 250 metri. Atenţionarea este sonoră, vizuală şi prin vibraţii în cazul pierderii comunicării între unitatea parentală şi unitatea bebeluşului. În acelaşi timp, măsoară şi afişează pe ecranul unităţii parentale temperatura din camera bebeluşului. Dacă aceasta este în afara limitelor setate de părinte, se declanşează alarma. Există şi funcţie de lampă de veghe pentru unitatea bebeluşului. Unitatea parentală se poate alimenta la priză sau cu patru acumulatori incluşi în pachet, iar unitatea bebeluşului se alimentează la priză sau cu patru baterii alcaline. Îl găsiţi la Magazinul Erfi, din Cocor la preţul de 720 lei.
Titirezul zâmbăreţ
O jucărie care se adresează bebeluşului între 6 şi 24 de luni şi îl ajută să-şi stimuleze mai mulţi senzori ai văzului, dar şi să-şi dezvolte capacitatea de a diferenţia şi armoniza culorile. Este formată din fâşii exterioare pliabile, căptuşite cu oglinzi, dezvăluind prin pliere un miez cu două feţe vesele. Jucăria este prevăzută cu mici bumbişori pentru a-i determina pe bebeluşi să o exploreze şi astfel să-şi dezvolte funcţii motorii complexe.
Se găseşte în reţeaua Diverta la 49 lei.
Cântar electronic
Este un cântar uşor, din plastic, electronic, cu afisaj LCD, o capacitate maximă de cântărire de 20 kg, şi o gradaţie de la 1 la 20, diviziunile de afişare fiind din 10 în 10 grame. Are ca funcţii cea de măsurare a înălţimii, funcţia specială TARA (scade greutatea păturicii/scutecului). Are buton Weight-Block ce asigură o măsurare sigură în pofida mişcărilor neaşteptate ale copilului. Funcţionează cu acumulatori/baterii: o baterie alcalină de tipul 9V 6LR61.
Se găseşte la Media Galaxy la preţul de 299,90 lei.
Centru de joacă Gymini Loveşte&Cântă
O saltea de joacă completă, creată pentru a încuraja dezvoltarea fizică, senzorială şi emoţională a bebeluşului între 0 şi 6 luni. Centrul de joacă ajută la întărirea muşchilor bebeluşului implicaţi în funcţiile motorii de bază. Cele cinci jucării suspendate încurajează bebeluşul să se întindă şi să le lovească sau să le apuce. Acest lucru ajută la dezvoltarea coordonării mână-ochi, oferind o multitudine de oportunităţi pentru a experimenta legătura cauză-efect. Selecţia de muzică clasică contribuie şi ea la dezvoltarea limbajului copilului, iar efectul arcadelor ajută bebeluşul să se relaxeze, oferindu-i siguranţa unui spaţiu relativ închis.
Arcadele au 13 găuri creând posibilitatea de adăugare a altor jucării pe lângă cele incluse în pachet, salteluţa este foarte uşor de strâns şi de cărat, fiind simplu de spălat la maşină, cu apă rece.
Costă 385 lei şi poate fi găsită în reţeaua Diverta.