21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialBoagiu: Controalele privind montarea cauciucurilor de iarnă vor începe de la 1...

Boagiu: Controalele privind montarea cauciucurilor de iarnă vor începe de la 1 noiembrie 2011

Ministrul transporturilor, Anca Boagiu, a declarat joi că participanţii la trafic vor fi controlaţi dacă şi-au montat cauciucuri de iarnă începând din 1 noiembrie 2011, dată de la care, cei care vor fi prinşi în neregulă vor primi amenzi situate între 400-2.000 de lei.

“Principalul scop al ordonanţei pe care am emis-o privind obligativitatea cauciucurilor de iarnă a fost securitatea pe drumurile publice. Reprezentanţii transportatorilor au orecizat că pe perioada iernii nu vor ieşi pe drumuri dacă nu sunt dotaţi corespunzător Ordonanţa nu a fost retrasă de pe site, dar ea va fi amendată şi va merge în continuare spre adoptare”, a spus Boagiu, citată de NewsIn.

Aceasta a precizat că reglementarea obligativităţii cauciucurilor de iarna exista din 2002, dar că aceasta nu a fost respectată.

“Începînd din 1 noiembrue 2011, cei care vor fi prinşi circulând fără cauciucuri de iarnă vor primi amenzi situate între 400-2.000 de lei. Ministerul va supraveghea dacă CNADNR îşi va face datoria in privinţa deszăpezirii drumurilor naţionale.

Anca Boagiu s-a întâlnit joi cu reprezentanţii transportatorilor, în urma căreia a fost luată decizia ca obligativitatea echipării maşinilor cu anvelope de iarnă să nu fie aplicată din acest an, ci începând de anul viitor.

Ministerului Transporturilor a elaborat un proiect de OUG potrivit căruia şoferii de autoturisme şi camioane vor fi obligaţi să utilizeze anvelope de iarnă în perioada 1 noiembrie-31 martie. Totodată, autovehiculele vor trebui să aibă montate pe roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate atunci când circulă pe drumuri acoperite cu gheaţă sau polei.

Cele mai citite

Mircea Geoană susține că sistemul de vot din România este cel mai primitiv din Europa

Sâmbătă, la Congresul Studenților din România, desfășurat la Palatul Parlamentului, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a făcut o declarație tranșantă privind sistemul...

Loviturile Rusiei asupra regiunii ucrainene Harkov au făcut cel puțin 11 morți

Rusia a lovit duminică o stațiune aglomerată de la marginea celui de-al doilea oraș ca mărime din Ucraina și a atacat, de asemenea, satele...

Elicopterul președintelui Iranului a aterizat forțat. Nu se cunoaște starea liderului iranian

Elicopterul care îl avea la bord pe președintele Iranului, Ebrahim Rayeesi, a aterizat forțat, iar echipele de salvare fac eforturi să ajungă la locul...
Ultima oră
Pe aceeași temă