27.8 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialCererea lui Victor Athanasie de întrerupere a executării pedepsei a fost respinsă

Cererea lui Victor Athanasie de întrerupere a executării pedepsei a fost respinsă

Tribunalul Militar Bucureşti a respins azi cererea de întrerupere a executării pedepsei de 15 ani de închisoare formulată de Victor Athanasie Stănculescu, informează MediaFax.

Avocatul fostului general,  Cătălin Dancu a a anunţat că va contesta decizia Tribunalului.

Victor Athanasie Stănculescu a cerut magistraţilor militari să îi întrerupă executarea pedepsei de 15 ani de închisoare primită în dosarul privind evenimentele din 1989 de la Timişoara, motivând  că starea sa de sănătate  s-a agravat.

În 24 februarie, instanţa a admis cererea de efectuare a unei noi expertize în cazul lui Stănculescu şi a transmis INML o solicitare de întocmire a unui referat prin care să se arate dacă bolile de care suferă fostul general fac imposibilă executarea pedepsei şi dacă, după eliberare, tratamentul se poate face sub pază permanentă.

Institutul de Medicină Legală a stabilit că bolile de care suferă Stănculescu nu fac imposibilă executarea pedepsei în penitenciar, iar potrivit concluziilor notate în urma expertizei „evoluţia bolilor nu fac imposibilă executarea pedepsei”.

Victor Athanasie Stănculescu a fost reîncarcerat în 18 septembrie 2009, după ce Curtea Militară de Apel Bucureşti a admis contestaţia procurorilor la decizia de eliberare pentru un an a fostului general.

Stănculescu fusese eliberat în 12 mai 2009 din Penitenciarul Jilava. Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti a decis atunci eliberarea lui pe o perioadă de un an, pentru rezolvarea problemelor de sănătate.

În 16 octombrie 2008, judecătorii instanţei supreme i-au condamnat pe Mihai Chiţac şi Victor Athanasie Stănculescu la câte 15 ani de închisoare pentru omor deosebit de grav.

Cei doi au fost încarceraţi în aceeaşi zi, la scurt timp foştii generali formulând cereri în instanţă de întrerupere a executării pedepselor din motive medicale.

Mihai Chiţac a murit, luni dimineaţă, în jurul orei 10.00, în locuinţa sa din Capitală, el fiind externat după mai multe săptămâni de spitalizare în urma unor boli cronice.

Cele mai citite

Creșterile de taxe din Ucraina, esențiale pentru finanțarea apărării în fața invaziei ruse

Ministrul ucrainean de Finanțe, Sergii Marcenko, a declarat vineri că majorările fiscale discutate în Parlamentul de la Kiev sunt cruciale pentru sprijinirea eforturilor Ucrainei...

Norvegia renunță la acordarea automată a azilului pentru refugiații ucraineni

Guvernul Norvegiei a anunțat vineri că încetează de îndată politica de acordare automată a azilului pentru refugiații ucraineni, marcând o schimbare semnificativă în abordarea...

Eroul de la Năstasia

Dragul nostru Ilie Năstase, cunoscut mai ales pentru câteva voleuri luate de la poliție fiind prins băut la volan, dar și pentru schimbarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă