19.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialCFR, cu gândul la restanţele financiare

CFR, cu gândul la restanţele financiare

Campioana României la fotbal, CFR Cluj, va întâlni în această seară, de la ora 21.45, pe teren propriu, formaţia Bayern München, meci contând pentru etapa a patra a grupei E a Ligii Campionilor.

Clujenii vor avea o misiune extrem de grea în această seară în faţa bavarezilor de la Bayern. După ce au ratat şansa de a obţine măcar un egal în deplasare la München, înscriind nu mai puţin de două goluri în propria poartă şi au pierdut cu 2-3, ardelenii vor încerca să-şi ia un soi de revanşă şi să obţină măcar un punct în faţa propriilor suporteri. Va fi însă foarte greu mai ales după ce în ultimul meci din campionat abia au scos un egal, 1-1, în deplasare cu Oţelul Galaţi, iar atmosfera din echipă este extrem de tensionată, din cauză că jucătorii nu şi-au primit primele de obiectiv din sezonul trecut. Mai mult, elevii lui Sorin Cârţu au fost la un pas să facă grevă şi să nu intre în cantonament pentru întâlnirea cu bavarezii.

Patronul Arpad Paszkaany le-a promis că le va achita restanţele în momentul virării primei tranşe de bani de la UEFA, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat. După ce le-a achitat jucătorilor salariile lunare şi o serie de debite către diverşi creditori, clubul a rămas fără lichidităţi, amânându-i din nou pe Cadu şi compania. „Au trecut deja luni bune şi n-am văzut nici un cent. S-a muncit pentru acele performanţe, s-au realizat obiectivele, aşteptăm recompensa”, a declarat unul dintre elevii lui Cârţu. Alb-vişiniii au renunţat însă la idee, după o nouă rundă de discuţii cu şefii. „Nu vă gândiţi acum la bani. Trebuie să învingem Bayern şi apoi vom găsi o soluţie rapidă pentru a rezolva toate neînţelegerile”, a fost promisiunea conducerii care i-a înduplecat pe jucători.

Nemţii, şi fără Olici

Şansele clujenilor de a obţine un rezultat bun pe tren propriu ar putea fi favorizate de absenţele de marcă din lotul vicecampionilor europeni. Ivica Olici, atacantul croat al formaţiei Bayern München, s-a adăugat pe lista accidentaţilor Franck Ribery, Miroslav Klose şi Arjen Robben, el fiind indisponibil şase luni, din cauza unor probleme la meniscul extern şi la cartilajul genunchiului stâng. De asemenea, Bayern conduce detaşat în clasamentul grupei, cu trei victorii din tot atâtea întâlniri, iar antrenorul ar putea să-şi menajeze jucătorii pentru confruntările din Bundesliga, mai alse că, după un început destul de slab de sezon, campioana Germaniei a început să urce în clasamentul intern. Mai exact, Bayern a urcat pe locul şapte în ierarhia din Bundesliga, după ce a învins pe teren propriu, cu 4-2, formaţia Freiburg.

Schweinsteiger, Müller şi Van Buyten, asaltaţi de fanii clujeni

Jucătorii de la Bayern München au sosit ieri pe aeroportul din Cluj-Napoca, fiind întâmpinaţi de aproximativ 20 de fani clujeni, care le-au cerut autografe. Nici un component al delegaţiei conduse de preşedintele Karl-Heinz Rumm-e-nigge şi de preşedintele Consiliului de Supraveghere, Uli Hoeness, nu a dorit să ofere declaraţii presei, însă toţi jucătorii s-au arătat încântaţi să dea autografe şi să facă poze cu suporterii care le-au solicitat aşa ceva. Cei mai solicitaţi au fost fundaşul Daniel Van Buyten şi mijlocaşii Thomas Muller şi Bastian Schweinsteiger, care făcea notă discordantă pentru că nu purta treningul de prezentare la fel ca ceilalţi coechipieri, el ieşind din aeroport cu căştile pe urechi şi cu gluga trasă peste cap.

Risc maxim

Peste 200 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine publică la meciul dintre CFR 1907 Cluj şi Bayern München, partidă caracterizată ca fiind cu grad ridicat de risc. În comunicatul jandarmilor se specifică faptul că în zona arenei sportive vor avea acces doar persoanele care au documente de acces în stadion şi riveranii, iar suporterii echipei FC Bayern München vor avea acces doar pe strada Gruia.  

GRUPA E
1          FC Bayern     3          9

2          FC Basel       3          3

3          CFR Cluj       3          3

4          AS R0ma       3          3

Cele mai citite

Generația Z și „teatrul productivității”: schimbări în implicarea angajaților pe piața muncii

Experții observă o tendință în creștere printre angajați, din diverse industrii, de a participa la ceea ce se numește „teatrul productivității” – o activitate...

Mircea Lucescu a anunțat lotul preliminar pentru meciurile cu Cipru și Kosovo!

Selecționerul Mircea Lucescu a publicat lista preliminară de jucători care ar putea fi convocați pentru meciurile cu Cipru și Lituania din Liga Națiunilor, iar...

Mai mulți judecători s-au pensionat. Iohannis a semnat decretele

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 20 septembrie 2024, mai multe decrete de eliberare din funcție a unor judecători care au ieșit la...
Ultima oră
Pe aceeași temă