22.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialSibiul pregăteşte Rally Show

Sibiul pregăteşte Rally Show

Vineri începe Sibiu Rally Show, ultima confruntare dintre piloţii care au participat la Campionatul Naţional de Raliuri din acest an.

Sibiu Rally Show este o competiţie similară cu celebra Cursă a Campionilor, iar în acest an este programat să aibă loc între 5 şi 6 noiembrie. „În premieră, la ediţia din acest an vor fi acceptaţi piloţii de la toate grupele din Campionatul Naţional de Raliuri, iar competiţia se va desfăşura timp de două zile. Am decis să organizam competiţii diferite, cu maşinile de la fiecare grupă, pentru ca spectatorii să aibă parte de şi mai mult spectacol”, a spus Sorin Itu, organizatorul Sibiu Rally Show.

„Ştiu că anul acesta a fost unul mai dificil din punct de vedere financiar şi că sunt mulţi piloţi care nu au participat la toate etapele din Campionatul Naţional de Raliuri. Tocmai de aceea am decis ca la ediţia din acest an să poată lua startul toţi piloţii şi sper că aceştia vor veni într-un număr cât mai mare la Sibiu Rally Show”, a adăugat Sorin Itu. Sibiu Dementor Rally Show se desfăşoară pe acelaşi circuit de rally-cross pe care se desfăşoară şi superspeciala din Raliul Sibiului. Anul viitor, etapa de la Sibiu se va desfăşura tot în luna iulie.

Leu revine

Primul român campion mondial la box profesionist şi campion naţional de raliuri în anul 2003, Mihai Leu, intră în lupta pentru titlul de „Campionul Campionilor”.

„De când sunt Team Managerul echipei Jack Daniel’s Rally Team, mi-a revenit dorinţa să fiu în maşina de raliuri. Din acest motiv, după o pauză de doi ani, mă voi urca în maşina lui Gergo Szabo pentru show-ul de la Sibiu. Sper ca spectatorii să fie în număr mare, pentru că este un eveniment care merită să fie văzut”, a spus Mihai Leu. Celor doi mari campioni, Mihai Leu şi Gergo Szabo, li se vor alătura Tempesta şi Bogdan Marişca, piloţii Napoca Rally Academy. „Rally show-ul de la Sibiu este atât un moment de distracţie, cât şi unul de spectacol. Este competiţia care marchează finalul de sezon în România, iar eu m-am simţit întotdeauna bine la Sibiu”, a spus Tempesta, al treilea pilot campion care şi-a anunţat prezenţa la Sibiu. 

 

Cursa campionilor

În ziua de vineri, 5 noiembrie, în prima zi a Sibiu Rally Show sunt programate duelurile dintre cei care concurează pe maşini Dacia Logan şi piloţii de la grupele H şi K. Startul este programat pentru ora 14.00. Sâmbătă 6 noiembrie, în cea de-a doua zi, va avea loc lupta la grupele A şi N, maşini cu tracţiune integrală. Startul este programat la ora 10.00. Până acum, la Sibiu Rally Show au triumfat Titi Aur în 2005 şi 2006, Jarkko Miettinen în 2007, Manuel Mihalache în 2008, Danny Ungur, la grupa A, şi Gergo Szabo, la grupa N, în 2009.

Cele mai citite

Generația Z și „teatrul productivității”: schimbări în implicarea angajaților pe piața muncii

Experții observă o tendință în creștere printre angajați, din diverse industrii, de a participa la ceea ce se numește „teatrul productivității” – o activitate...

Scădere drastică a înmatriculărilor de mașini electrice în UE și România, pe fondul reducerii subvențiilor

Înmatriculările de mașini electrice noi în Uniunea Europeană și România au înregistrat o scădere semnificativă în august 2024, pe fondul reducerii subvențiilor și a...

Impact între un microbuz și un autobuz, în Gorj. Zece persoane au fost rănite

În aceasta dimineață la ora 5.50, polițiștii au fost sesizați prin apelul 112, cu privire la faptul că, în comuna Runcu, sat Răchiți, din...
Ultima oră
Pe aceeași temă