15.2 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialMeci pentru primăvară

Meci pentru primăvară

CFR Cluj are nevoie de o victorie cu Bayern München pentru a-şi mări considerabil şansele la calificarea în optimile Ligii Campionilor.

CFR Cluj se află, din nou, în faţa unui meci istoric. O victorie cu Bayern München, în returul partidei din grupa E a Ligii Campionilor, i-ar duce pe ardeleni la doar 90 de minute de o calificare, în premieră pentru România, în primăvara Ligii Campionilor. Clujenii sunt la egalitate de puncte cu FC Basel şi AS Roma, echipele care vor juca între ele în celălalt meci al grupei, iar un rezultat bun cu Bayern ar face ca partida cu Basel, din deplasare, să fie capitală pentru Cadu şi compania în vederea promovării în optimi. Campionii României au fost inconstanţi în partidele din Liga I, însă, în Liga care contează cu adevărat în fotbalul european au fost la un pas chiar de victorie în meciurile de la Roma şi de la München.

Bayern vrea şefia grupei

„Cred că Bayern şi-a dat seama de forţa noastră după meciul din tur şi ne va trata altfel în partida din Gruia. Nemţii au văzut de ce suntem în stare şi că nu suntem aşa uşor de bătut, dar şi noi am văzut ce înseamnă Bayern şi ştim la ce să ne aşteptăm. Va fi un meci greu, dar o victorie ne-ar duce înspre un meci decisiv la Basel, aşa că vom da totul pentru a o obţine”, a promis Ionuţ Rada, un jucător activat la CFR de către antrenorul Sorin Cârţu. Chiar dacă Bayern este aproape calificată în optimile de finală, nemţii mai au şi grija obţinerii acestei performanţe de pe primul loc pentru a evita, în optimi, adversari cu greutate. În acest sens, elevii lui Luis van Gaal sunt conştienţi că au o şansă mare să obţină trei puncte care vor clarifica lucrurile chiar la Cluj. Fără Miroslav Klose, Arjen Robben, Frank Ribery sau Mark van Bommel, bavarezilor le-ar fi mai greu, teoretic, să câştige pe „Olimpico” din Roma decât pe „Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj, astfel că este de aşteptat să nu se predea fără luptă în Gruia.

Avantajul suporterilor

„Nu va fi uşor cu Bayern, dar jucăm acasă şi trebuie să-i batem. Suntem într-o revenire de formă şi trebuie să ne regăsim mentalitatea de campioni. Mi-ar plăcea o victorie cu Bayern, mai ales că ne-ar creşte şansele de calificare.”, a spus preşedintele CFR, Iuliu Mureşan. Clujenii vor beneficia mai mult decât oricând în acest sezon de sprijinul suporterilor. Chiar dacă cel mai ieftin bilet a fost 60 de lei, aproape 15.000 de spectatori vor lua loc în tribunele arenei din Gruia. Aceştia au anunţat şi o coregrafie întinsă pe întreaga peluză şi le-au promis favoriţilor că îi vor încuraja pe toată durata întâlnirii.

„Mă bucur că vor fi alături de noi şi cu Bayern, la fel cum au fost şi până acum, chiar dacă nu am avut cele mai bune rezultate. În numele colegilor,  vreau să le mulţumim pentru sprijin şi ne dorim ca, împreună cu aportul lor, să facem un rezultat bun cu Bayern şi să ne bucurăm împreună pentru victorie”, a mai spus Rada. CFR Cluj-Bayern München va începe la ora 21.45. 

Scandal cu Olic

De parcă nu ar fi fost de ajuns cele patru absenţe de marcă din tabăra münchenezilor, atacantul croat Ivica Olic s-a reaccidentat în weekend-ul trecut şi nu va juca la Cluj. Revenit după o absenţă de aproape o lună, croatul a fost forţat de către antrenorul Luis van Gaal, iar jucătorul s-a lovit mult mai rău. Olic are probleme la meniscul extern şi la cartilajul genunchiului stâng, iar acest lucru a declanşat nemulţumirea mana-gerului Uli Hoeness. „Van Gaal a greşit când a forţat jucătorii care au participat la Mondiale şi nu a ascultat sfatul altora”, s-a dezlănţuit oficialul german.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă