15.2 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialRomânia-Belarus, pe viitorul "Cluj Arena"

România-Belarus, pe viitorul „Cluj Arena”

Cluj-Napoca contraatacă serios în lupta pentru „cel mai bun stadion din ţară”. Dacă bucureştenii se laudă cu „Naţional Arena”, un stadion de aproape 60.000 de locuri şi care ar trebui să găzduiască finala Europa League din 2012, clujenii răspund cu „Cluj Arena”. Chiar dacă va fi gata mai târziu decât arena din Capitală, ardelenii nu se grăbesc şi vor să se mândrească cu un stadion cel puţin la fel de modern ca cel din Bucureşti. Costurile vor creşte cu încă 20 de milioane de euro pentru acest lucru, dar autorităţile din Ardeal vor să-şi scoată o mică parte din bani prin aducerea echipei naţionale a României pentru un meci oficial. Prima ocazie ar fi în octombrie anul viitor, atunci când „tricolorii” vor întâlni, pe teren propriu, naţionala Belarusului, în preliminariile Euro 2012.

România, după Inter

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, instituţia care a pus la bătaie suma necesară construirii arenei, i-a adresat o invitaţie preşedintelui FRF, Mircea Sandu, de a face o vizită pe şantierul stadionului unde urmează să-şi dispute partidele de pe teren propriu Universitatea Cluj. Răspunsul „Naşului” a fost prompt şi le-a dat speranţe oficialilor clujeni că Naţionala va disputa aici partida cu Belarusul, din 7 octombrie 2011. „Avem de a face cu un demers de mare însemnătate nu numai pentru marea urbe transilvăneană, ci şi pentru întreg fotbalul românesc, construirea stadionului din Cluj reprezentând un important pas înainte în ceea ce priveşte dezvoltarea infrastructurală a fotbalului din ţara noastră şi, totodată, vizând proiectele pe termen mediu şi lung a FRF, de a organiza Campionatul de Fotbal European în România, împreună cu o ţară vecină”, se arată în comunicatul remis de către Federaţie Consiliului Judeţean. Astfel, după ce noua arenă va fi inaugurată cu un meci între „U” Cluj şi Inter Milano, România ar putea „boteza” stadionul clujean cu primul meci oficial internaţional.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă