22.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialPas spre Liga I

Pas spre Liga I

Voinţa Sibiu este singura echipă neînvinsă din Seria B2 a Ligii secunde. Cu trei victorii şi patru egaluri, înaintea partidei cu ALRO Slatina, Voinţa pare să aibă forţa de a face pasul spre prima ligă a fotbalului românesc.

Încă de la începutul sezonului Voinţa Sibiu respira seriozitate. Într-un fotbal românesc plin de mocirlă, de datorii şi de scandaluri inutile, Voinţa se număra printre singurele echipe care nu au niciun cent datorie. Nici la jucători, nici la stat, nici la forurile superioare ale fotbalului românesc. Iar o balanţă pe zero îţi dă o siguranţă nesperată. Proaspăt promovată din al treilea eşalon, Voinţa probabil că nu speria pe nimeni înaintea debutului de campionat. Dar, rând pe rând, punctele socotite pe hârtie n-au fost obţinute şi în teren. Până la urmă, Voinţa n-a mai fost prada uşoară la care se aşteptau restul echipelor din liga secundă.

Alexandru Pelici a reuşit să creeze la Sibiu o echipă competitivă din toate punctele de vedere. Voinţa nu excelează în ofensivă dar are o apărare betonată indiferent de numele adversarului. Rând pe rând, „superputeri” ale Ligii B, au trebuit să recunoască faptul că Voinţa nu este o echipă de bătut doar cu blazonul. Nici Unirea Alba Iulia, nici Mioveniul, nici FC Argeş n-au reuşit să învingă echipa sibiană. Iar cifra 0 în dreptul înfrângerilor îndeamnă la mai mult decât o simplă prezenţă în Liga B. Îndeamnă la promovare. „Avem o echipă bunicică, dar încă nu putem vorbi de promovare”, a spus Marius Lungu, preşedintele clubului Voinţa.

Cât de departe e promovarea?

Revenirea Sibiului în primul eşalon după prea mulţi ani în care Sibiul nu a avut fotbal la cel mai înalt nivel depinde de bani. Iar cifra nu este una foarte mare pentru capacitatea financiară a Sibiului. O infuzie de 2-300 de mii de euro în echipă în pauza competiţională din iarnă ar putea oferi suficientă forţă Voinţei încât să poată ataca promovarea. „Am mai avea nevoie cam de doi jucători buni ca să putem emite pretenţii. Am pornit la acest drum cu obiectivul locurile 3-10. Dar dacă se poate, de ce nu?”, a mai spus Marius Lungu. „Pe lângă fondurile pe care le avem acum cred că am mai avea nevoie de 2-300 de mii de euro ca să putem justifica schimbarea obiectivului şi să tragem la promovare. O să vedem exact cum ne clasăm la finalul turului, iar la iarnă putem să ne gândim dacă ridicăm ştacheta”, a conchis acesta. Iar semnale bune deja există. Primăria s-a arătat de acord să sprijine echipa în cazul în care rezultatele sunt bune.

Rămâne neînvinsă

Nici Alro Slatina nu a reuşit să învingă echipa lui Pelici. Meciul disputat în devans, vineri, pe Municipalul sibian s-a încheiat la egalitate, 0-0. Oltenii nu au reuşit să îşi creeze în 90 de minute nicio ocazie foarte clară în timp ce sibienii au fost la un pas să înscrie după şutul lui Popa, din lovitură liberă. Mingea s-a dus, din păcate pentru ardeleni, în bara transversală. Ambele echipe sunt implicate şi în Cupa României. Oltenii dau piept cu Dinamo, în timp ce Voinţa va juca împotriva singurei echipe neînvinse din Liga I, FC Timişoara. Cu 3 victorii şi cinci egaluri Voinţa Sibiu ocupă în acest moment locul IV, la un punct în spatele echipei Alro Slatina, care are însă un meci în plus disputat.

Cele mai citite

Rațiu, dorit în cele mari campionate ale Europei!

Andrei Rațiu a făcut un meci mare în La Liga, la începutul acestei săptămâni, iar prestația sa nu a trecut neobservată. Presa din Spania...

Indicele ROBOR la 3 și 6 luni stagnează, în timp ce BNR avertizează asupra riscurilor fiscale

Indicele ROBOR la 3 luni, utilizat pentru calcularea dobânzilor la majoritatea creditelor în lei, a rămas neschimbat la 5,55%, anunță Banca Națională a României...

Lui Nicușor Dan „i se rupe-n cot”… haina, de la cât semnează

Primarul general al Capitalei a mărturisit că a rupt 6 sacouri de la câte documente semnează Funcția de primar general îl pune la cheltuieli neprevăzute...
Ultima oră
Pe aceeași temă