31.8 C
Bucureศ™ti
joi, 5 septembrie 2024
AcasฤƒInternaศ›ionalDesemnarea trimisului democrat la prezidenศ›iale este hotฤƒrรขtฤƒ

Desemnarea trimisului democrat la prezidenศ›iale este hotฤƒrรขtฤƒ

 

Senatorul american independent Bernie Sanders a anunลฃat luni cฤƒ îl va susลฃine pe fostul sฤƒu rival Joe Biden pentru a-l învinge pe ”cel mai periculos preลŸedinte din istoria modernฤƒ”. ”Astฤƒzi, le cer tuturor americanilor – toลฃi democraลฃii, independenลฃii ลŸi numeroลŸi republicani – sฤƒ se alฤƒture în aceastฤƒ campanie ลŸi sฤƒ vฤƒ apere candidatura, pe care o susลฃin”, a declarat Bernie Sanders într-un mesaj adresat lui Joe Biden pe Twitter.

Senatorul Bernie Sanders ลŸi-a anunลฃat deja de miercurea trecutฤƒ echipa cฤƒ se retrage din cursa pentru Casa Albฤƒ, punând capฤƒt celei de a doua tentative de a obลฃine învestitura democratฤƒ, dupฤƒ o serie de înfrângeri clare în faลฃa favoritului Joe Biden, care îl depฤƒศ™ise cu peste 250 de voturi. În felul acesta, Biden nu mai are rival cu potential real.

Singurul candidat democrat

Fostul vicepreลŸedinte Joe Biden, în vârstฤƒ de 77 de ani, rฤƒmâne acum singurul candidat democrat în cursฤƒ pentru a-l înfrunta pe Donald Trump în scrutinul de pe 3 noiembrie. El a fost declarat sâmbฤƒtฤƒ câลŸtigฤƒtorul alegerilor primare democrate în Alaska, dupฤƒ un vot organizat prin corespondenลฃฤƒ din cauza pandemiei de coronavirus.

”Senatorul Bernie Sanders a anunลฃat miercuri în cadrul unui apel cu întreaga sa echipฤƒ cฤƒ îลŸi suspendฤƒ campania pentru a deveni preลŸedinte”, a anunลฃat echipa sa de campanie într-un comunicat. ”Campania se terminฤƒ, lupta continuฤƒ”, se mai menลฃioneazฤƒ în comunicat.

Ultima victorie a lui Biden

 

Candidatul în alegerile prezidenลฃiale americane Joe Biden a fost declarat învingฤƒtor în alegerile primare democrate din Alaska, în urma unui vot prin corespondenลฃฤƒ, din cauza pandemiei noului coronavirus. Buletinele de vot au fost trimise înaintea retragerii rivalului sฤƒu Bernie Sanders din cursa la învestitura democratฤƒ, sฤƒptฤƒmâna trecutฤƒ.

Biden, fostul vicepreลŸedinte al lui Barack Obama, a obลฃinut o victorie hotฤƒrâtฤƒ în Alaska, sâmbฤƒtฤƒ seara, cu 55,3% din sufragii, obลฃinând nouฤƒ dintre delegaลฃii din acest stat, au anunลฃat pe Twitter democraลฃii din Alaska. Senatorul Bernie Sanders a obลฃinut 44,7% din voturi ลŸi opt delegaลฃi. El a anunลฃat cฤƒ rฤƒmâne în cursฤƒ cu scopul de a obลฃine mai mulลฃi delegaลฃi, care sฤƒ-i permitฤƒ ”sฤƒ exercite o influenลฃฤƒ semnificativฤƒ asupra programului Partidului” Democrat la Convenลฃia democratฤƒ din august.

Joe Biden ศ™i impeachmentul lui Donald Trump

Joe Biden ลŸi-a marcat victoria în alegerile primare democrate printr-un comunicat ลŸi câteva declaraลฃii transmise online din subsolul locuinลฃei sale, în care este blocat din cauza noului coronavirus. El l-a îndemnat pe Sanders sฤƒ se alฤƒture campaniei sale, în contextul în care este susลฃinut de aproape toลฃi foลŸtii sฤƒi rivali.

Figura lui Joe Biden a fost puternic vehiculatฤƒ în jurul procedurii de destituire pe care democraศ›ii au iniศ›iat-o împotriva preศ™edintelui Donald Trump. Trump a fost acuzat cฤƒ a fฤƒcut în interes personal (electoral) presiuni asupra Ucrainei pentru a relua o investigaลฃie în care era vizat ลŸi Hunter Biden, fiul fostului vicepreลŸedinte democrat, tocmai cu scopul de a-i putea afecta imaginea celui care era, pe atunci, considerat a fi cel mai probabil adversar al sฤƒu desemnat de Partidul Democrat pentru alegerile prezidenศ›iale din noiembrie 2020. În ciuda eforturilor democraศ›ilor, Donald Trump nu a fost detronat de pe fotoliul de la Casa Albฤƒ.

Cele mai citite

O nouฤƒ demitere รฎn Superliga: Al treilea antrenor pleacฤƒ รฎn douฤƒ zile. Cine va prelua echipa

Sepsi renunศ›ฤƒ la Bernd Storck dupฤƒ un รฎnceput dezastruos de sezon Clubul Sepsi OSK a decis sฤƒ se despartฤƒ de antrenorul Bernd Storck, dupฤƒ o...

Ofertฤƒ neaศ™teptatฤƒ pentru un jucฤƒtor de la FCSB! Ce a rฤƒspuns Gigi Becali

FCSB a primit o ofertฤƒ de douฤƒ milioane de euro pentru mijlocaศ™ul Adrian ศ˜ut. Beศ™iktaศ™ a intrat รฎn cursa pentru Adrian ศ˜ut, mijlocaศ™ul de la...

Curca plouatฤƒ – Academia Catavencu

IPS Teodosie cฤƒdelniศ›a, GPS-ul ศ™i apa - Academia Caศ›avencu Ministrul Adrian Cรขciu a dat vina pe autoritฤƒศ›ile locale pentru dezastrul produs de vijelii ศ™i...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ