18.2 C
Bucureศ™ti
joi, 5 septembrie 2024
AcasฤƒInternaศ›ionalOzzy s-a dat รฎn spectacol ca un profesionist

Ozzy s-a dat รฎn spectacol ca un profesionist

În ciuda problemelor cu vocea ลŸi cu acustica spaลฃiului, Ozzy ลŸi-a rฤƒsfฤƒลฃat cei 30.000 de fani cu un recital din care nu au lipsit nici marile hituri, nici duลŸurile cu spumฤƒ sau gฤƒleลฃile de apฤƒ aruncate peste public.

Rockeri de toate vârstele, de la copii de 13-14 ani la bunici cu pฤƒrul alb de-o vârstฤƒ cu Ozzy, au început sฤƒ curgฤƒ spre Zone Arena încฤƒ de pe la ora 18.00. O parte din ei, fฤƒrฤƒ bilete, s-au oprit însฤƒ lângฤƒ gardurile împrejmuitoare ลŸi au ocupat cele mai bune locuri de pe trotuar, de unde se puteau vedea cele douฤƒ ecrane uriaลŸe. „N-avem bani de intrare, dar vedem perfect ลŸi de afarฤƒ. De auzit, se aude excelent, aลŸa cฤƒ nu pierdem mare lucru”, a spus Marcel, unul dintre rockerii rฤƒmaลŸi afarฤƒ.

I-au trebuit trei piese ca sฤƒ-ลŸi încฤƒlzeascฤƒ vocea

Concertul a început cu douฤƒ trupe româneลŸti în deschidere – Coma ลŸi Luna Amarฤƒ. Ozzy a urcat pe scenฤƒ cu zece minute înainte de ora fixatฤƒ, la 19.50, luând prin surprindere fanii, care nu se aลŸezaserฤƒ încฤƒ în „dispozitiv”. Copilul teribil al heavy metal-ului ลŸi-a început show-ul cu „Bark at the Moon”, dupฤƒ care au urmat „Let Me Hear You Scream”, de pe cel mai recent album al artistului, ลŸi „Mr. Crowley” (melodiile de pe „Scream” au predominat). La aceste prime trei piese, trebuie s-o spunem, vocea lui Ozzy nu a sunat foarte bine, iar rateurile pe care le-a dat au stârnit râsete ลŸi murmure în public. Însฤƒ odatฤƒ încฤƒlzirea fฤƒcutฤƒ, „prinลฃul întunericului” ลŸi-a dat drumul, bucurându-se de spectacol ca un copil de o jucฤƒrie nouฤƒ. „I fucking love you all”, le-a declarat Ozzy celor 30.000 de fani pe care-i avea în faลฃฤƒ ลŸi, cu o energie neaลŸteptatฤƒ la cei 62 de ani, s-a jucat ลŸi prostit pe scenฤƒ, a alergat ลŸi a pฤƒlฤƒvrฤƒgit continuu cu fanii, ca la o petrecere.

Publicul, rฤƒcorit cu duลŸuri cu spumฤƒ

„Vreลฃi sฤƒ auziลฃi un cântec Black Sabbath?”, i-a întrebat el pe spectatori, clipind ลŸtrengฤƒreลŸte, ลŸi a continuat cu „Fairies Wear Boots”. Atmosfera s-a încins imediat, iar Ozzy a îndreptat furtunul cu spumฤƒ, dinainte pregฤƒtit, spre rockerii înghesuiลฃi în faลฃฤƒ; la sfârลŸit, s-a rฤƒcorit el însuลŸi cu un duลŸ cu spumฤƒ. Publicul l-a salutat pe artist cu tropฤƒieli ลŸi strigฤƒte de încântare, iar Ozzy a primit totul cu o naturaleลฃe ลŸi o simplitate incredibile. „Un puลŸti bฤƒtrân cu suflet mare, incredibil ce-i mai place sฤƒ se dea în spectacol”, a remarcat cineva de lângฤƒ mine. InstrumentiลŸtii lui Ozzy au fost 100% profesioniลŸti ลŸi, la jumฤƒtatea concertului, dupฤƒ „Road To Nowhere” ลŸi „War Pigs”, solistul ลŸi-a prezentat trupa. Nou-veniลฃii în trupฤƒ, bateristul Tommy Clufetos ลŸi chitaristul Gus G., au avut propriile recitaluri, ceea ce i-a permis lui Ozzy sฤƒ se retragฤƒ câteva minute în culise.

A purtat pe gât steagul României

Nebunul rockului a revenit însฤƒ pe scenฤƒ cu steagul României pe umeri – steag pe care, dupฤƒ ce a dat câteva ture de salut, l-a purtat la gât tot restul concertului. Dupฤƒ „Killer of Giants” ลŸi „Crazy Train”, cântฤƒreลฃul, obosit, a început sฤƒ dea de înลฃeles cฤƒ doreลŸte sฤƒ se retragฤƒ în culise, însฤƒ în aceeaลŸi manierฤƒ glumeaลฃฤƒ. „Dacฤƒ vฤƒ dezlฤƒnลฃuiลฃi cum trebuie, poate mai cântฤƒm o piesฤƒ-douฤƒ”, s-a jucat el puลฃin cu publicul. „Aveลฃi permisiunea lui Ozzy Osbourne sฤƒ vฤƒ dezlฤƒnลฃuiลฃi.” La bis au venit clasicele „Mama I’m Coming Home” ลŸi „Paranoid”, care au dat „un shot”, o dozฤƒ finalฤƒ de energie publicului, care a intrat imediat în delir. Ca sฤƒ rฤƒcoreascฤƒ atmosfera, Ozzy a renunลฃat la spumฤƒ, aruncând direct câteva gฤƒleลฃi sฤƒnฤƒtoase de apฤƒ peste publicul din primele rânduri.

Vântul a fost inamicul sonorizฤƒrii

Recitalul s-a încheiat abrupt, mai repede decât era planificat – din jumฤƒtatea de orฤƒ extra, promisฤƒ de artist, acesta a cântat, cu tot cu bisuri, doar un sfert de orฤƒ. Toatฤƒ lumea, convinsฤƒ cฤƒ show-ul va dura douฤƒ ore, a crezut cฤƒ acesta va reveni pe scenฤƒ ลŸi nu s-a îndreptat spre ieลŸire. Abia când personalul tehnic a apฤƒrut pe scenฤƒ sฤƒ adune echipamentul fanii s-au convins cฤƒ bunicul heavy metal-ului îลŸi terminase joaca. Neonorarea acestei promisiuni ลŸi calitatea sunetului sunt principalele reproลŸuri care pot fi aduse unui concert altminteri foarte bine fฤƒcut. În ce priveลŸte sunetul, acesta dispฤƒrea brusc la palele mai puternice de vânt, iar versurile se auzeau foarte prost, datoritฤƒ reverberaลฃiilor. Cum nu e prima oarฤƒ când un concert de la Zone Arena are o problemฤƒ serioasฤƒ cu sunetul, e posibil ca deficienลฃele sฤƒ se datoreze acusticii proaste a locului, ลŸi nu echipamentului tehnic.

Cele mai citite

Creศ™tere de 8,1% รฎn comerศ›ul cu amฤƒnuntul รฎn primele ศ™apte luni ale anului

รŽn primele ศ™apte luni ale anului, cifra de afaceri din comerศ›ul cu amฤƒnuntul, un indicator esenศ›ial pentru consumul privat, a รฎnregistrat o creศ™tere de...

Testamentul actorului Alain Delon a fost transmis celor trei copii

La aproape o lunฤƒ de la decesul lui Alain Delon, testamentul actorului a fost transmis celor trei copii ai sฤƒi, care nu aveau o...

Angajat al unui spital, prins รฎn timp ce fura mรขncarea bolnavilor

Un angajat al Spitalului Judeศ›ean de Urgenศ›ฤƒ Tรขrgu Jiu a fost depistat รฎn timp ce fura mรขncare de la cantina unitฤƒศ›ii medicale. Mรขncarea era...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ