Nu aplica parfumul după ce te-ai îmbrăcat. Nu e indicat să te pensezi prea aproape de oglindă. Aplică fondul de ten sau baza de machiaj după ce crema hidratantă a intrat în piele. Citeşte mai jos sfaturile oferite de Realsimple.com.
1. Aplici balsamul pe tot părul
Foarte mulţi oameni aplică balsamul ca pe şampon: încep din creştetul capului şi îl întind pe tot părul. Dar părul de la rădăcină este proaspăt crescut şi este sănătos; vârfurile sunt cele mai afectate. În afară de faptul că se iroseşte produsul, aplicarea la rădăcini îţi va face părul să stea lipit de cap şi să aibă un aspect uleios, spune o stilistă cu un centru spa din Philadelphia.
Ce să faci: Începi să aplici balsamul de la urechi până la vârfuri. Părul tău va avea mai mult volum şi nu va trebui să te speli pe cap aşa de des.
2. Aplici baza de machiaj fără să laşi crema hidratantă să fie absorbită de piele
Crema hidratantă poate subţia machiajul dacă nu a intrat în piele când ai aplicat fondul de ten. ” Ţi se poate înroşi pielea şi, până la urmă, machiajul nu-ţi va oferi protecţie.”, spune make-up artista Laura Geller, din New York.
Ce să faci: Aşteaptă 60 de secunde după ce aplici crema hidratantă. Dacă te grăbeşti, tamponează-ţi faţa cu un şeveţel şi apoi aplică machiajul.
3. Te parfumezi după ce te îmbraci
Parfumul se impregnează în fibrele ţesăturilor şi, în timp, hainele vor mirosi urât. „Parfumul trebuie aplicat numai pe piele, unde interacţionează cu căldura corpului”, explică directorul executiv al Sense of Smell Institute (Institutul Mirosului), Terry Molnar, din New York.
Ce să faci: Înainte să te îmbraci, pulverizează uşor parfumul pe piele, pe unul sau două din punctele de puls- genunchi, încheieturi, baza gâtului, în spatele lobilor urechii.
4. Te pensezi prea aproape de oglindă
Când te concentrezi asupra celui mai mic fir de păr, pierzi din vedere forma sprâncenei. Rezultatul? Sprâncene prea subţiri sau asimetrice.
Ce să faci: Ia o oglindă mare şi aşeaz-o lângă geam, apoi mergi câţiva paşi înapoi şi observă-ţi faţa, spune stilistul Ramy Gafni, proprieterul unui spa în New York. Sprâncenele trebuie să fie proporţionate şi să respecte trăsăturile feţei tale. Apropie-te de oglindă şi începe să te pensezi. Fă câţiva paşi înapoi, ca să verifici simetria.
5. Nu îţi îngrijeşti gâtul
Când îţi faci un tratament facial, nu te opri la bărbie: pielea de pe gât este mult mai subţire şi mai sensibilă decât cea de pe faţă şi predispusă la pigmentare, pierderea elasticităţii şi apariţia ridurilor.
Ce să faci: Când aplici cremă de plajă pe faţă, întinde şi pe gât şi chiar pe decolteu. Nu e nevoie să cumperi o cremă specială pentru gât, spune proprietarul unui spa din Hollywood.
Cremele de zi şi de noapte sunt potrivite şi pentru pielea de pe gât. Dacă foloseşti produse care conţin acid alfa-hidroxic sau retinol, testează-le mai întâi.
6. Foloseşti crema hidratantă pentru pielea umflată din jurul ochilor
O dietă bogată în sare îţi poate reţine apa în organism. Nu e indicată nici crema pentru ochi. Ingredientele hidratante pe care le conţine păstrează fluidele în piele, spune directorul centrului medical de dermatologie din New York, Mount Sinai Medical Center.
Ce să faci: Dacă pielea din jurul ochilor este umflată, dar nu roşie, iritată sau nu ai mâncărimi, aplică comprese reci sau gheaţă pentru 10-15 minute. Poţi să aplici un gel pentru ochi pe bază de cafeină. Dacă însă pielea te mănâncă, e roşie sau iritată, s-ar putea să ai o alergie.
7. Te speli până pielea şi părul scârţâie de curăţenie
Poate că sunetul e garanţia că eşti curată, dar îţi spune şi că ai înlăturat uleiurile naturale ale pielii şi lipidele care îţi protejează pielea şi părul.
Ce să faci: Mai întâi, evaluează-ţi ustensilele: o lufă sau un şampon medical s-ar putea să-ţi facă rău, spune dermatologul Loretta Ciraldo, din Miami. Fă-ţi duşuri de 10 minute şi foloseşte apă călduţă, nici rece, nici fierbinte.
8. Abuzezi de medicamente când le aplici pe piele
Cele mai multe medicamente conţin acizi care pătrund în piele la câteva ore după ce au fost aplicate, explică dermatologul Loretta Ciraldo. Abuzul îţi va înroşi pielea, care se va coji şi se va irita.
Ce să faci: Citeşte şi respectă indicaţiile de pe prospect; cele mai multe pot fi folosite o dată sau de două ori pe zi. Evită să-ţi usuci pielea.