11.4 C
București
joi, 24 octombrie 2024
AcasăTechVIDEO Codrin Ştefănescu va propune conducerii PSD revocarea ministrului Justiţiei, Tudorel...

VIDEO Codrin Ştefănescu va propune conducerii PSD revocarea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat, luni, că la CExN al PSD de la Suceviţa, care va avea loc vineri, va propune revocarea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, pentru că nu "intervine", din punct de vedere "legal", în "atacul" procurorilor asupra PSD, informează Mediafax.

„E un atac la adresa PSD din partea statului paralel. Nu prea avem ministru al Justiţiei. În ultimele zile nu am văzut niciun fel de declaraţii din partea domnului Tudorel Toader vizavi de toate abuzurile astea şi vizavi de încălcarea deciziei CCR din partea DNA. Sper că azi să aibă poziţia de ministru, să respecte jurămânul că va apăra ţara, Constituţia”, a spus Ştefănescu.

„Îi cer să ia poziţie legală. În momentul în care se încalcă decizia CCR şi vezi că procurorii fac încă desant către Guvern, şi CCR a spus clar că nu au voie să facă lucrul ăsta, că vorbim de separaţia puterilor în stat, tu ca ministru al Justiţiei aveai obligaţia să ieşi primul cu declaraţie, e legal, nu e, e normal, nu e”, a adăugat Ştefănescu.

El a spus că la CExN al PSD care va avea loc vineri la Suceviţa va propune revocarea ministrului Justiţiei. „E prea de tot, avem un ministru care nu intervine cu nimic din punct de vedere legal”, a spus secretarul general adjunct al PSD.

El a arătat că Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb trebuie susţinute şi că va vota în BPN al PSD pentru menţinerea acestora în Executiv.

„Trebuie să le susţinem pe cele două colege şi sub nicio formă acestea nu trebuie să-şi dea demisia, după opinia mea, dar asta va trebuie să discutăm astăzi aici. Eu voi vota pentru păstrarea celor două colege în Guvern”, a mai spus Ştefănescu.

Biroul Permanent Naţional (BPN) al PSD a fost convocat pentru luni, ora 11.00, la sediul central al formaţiunii, pentru a analiza şi lua o decizie politică referitoare la situaţia vicepremierului Sevil Shhaideh şi a ministrului delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb.

Social-democraţii trebuie să analizeze la nivelul BPN situaţia creată de punerea sub urmărire penală de către procurorii DNA a vicepremierului Sevil Shhaideh pentru abuz în serviciu în dosarul „Insula Belina”, dosar în care DNA cere şi încuviinţarea urmăririi penale pentru Rovana Plumb, ministru al Fondurilor Europene.

Procurorii cer urmărirea penală pentru Rovana Plumb în legătură cu săvârşirea complicităţii la infracţiunea de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în exercitarea funcţiei ministeriale.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Accident cu doi tineri decedați și 20 de persoane rănite în Hunedoara. A fost activat Planul Roșu

Un accident tragic a avut loc în Hunedoara în care un adolescent de 17 ani, aflat la volanul unei mașini, a pierdut controlul și...

Fiica omului de afaceri arădean ucis în urmă cu peste trei ani într-un atentat cu bombă și alți doi complici au fost reținuți

Laura Crișan, fiica omului de afaceri arădean Ioan Crişan, care a fost ucis cu peste trei ani în urmă după ce maşina în care...

Cofetăria bugetului: De ce lipsește frișca de pe tortul Fiscului?

România are cele mai mici încasări din TVA, deși taxele nu sunt mici. De ce? Evaziunea fiscală e la bază. Diferenţa dintre ce se...
Ultima oră
Pe aceeași temă