18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialGhimpu: Alegerile parlamentare anticipate vor avea loc la 28 noiembrie

Ghimpu: Alegerile parlamentare anticipate vor avea loc la 28 noiembrie

„Cum primim aviz din partea Curţii Constituţionale, cum anunţ data alegerilor anticipate. Data este fixată. Dacă avizul vine pe 21 noiembrie, voi emite decretul pe 26-27 ca ziua alegerilor să fie 28 noiembrie.”

Declaraţia a fost făcută de preşedintele interimar, Mihai Ghimpu, ieri, 17 septembrie, în cadrul unei emisiuni la Moldova 1, citat de Unimedia.

Amintim că tot ieri, după şedinţa Parlamentului, Mihai Ghimpu a asigurat că alegerile vor avea loc în luna noiembrie, dar nu a precizat data. Anterior, liderii Alianţei pentru Integrare Europeană au anunţat public că data alegerilor parlamentare anticipate va fi ziua de 21 noiembrie, însă aceasta a rămas la discreţia preşedintelui interimar. Mai tîrziu, această dată însă a fost pusă sub semnul întrebării, pe motiv că în ziua de 21 noiembrie este ziua Sf. Arhanghel Mihail, în care mai multe localităţi rurale din Moldova sărbătoresc hramul.

Din toţi liderii AIE, numai Serafim Urecheanu are o părere proprie. Liderul AMN spune că nu are decât să se conformeze majorităţii, însă consideră că cea mai potrivită perioadă pentru alegeri este a doua jumătate a lunii decembrie, atunci când cetăţenii Republicii Moldova se întorc de peste hotare.

Totodată, comuniştii susţin data de 21 noiembrie pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate, precizând doar faptul că ei au vrut alegeri încă un an în urmă.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă