15.2 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSportUDMR vrea să treacă la minister Casa de Asigurări de Sănătate

UDMR vrea să treacă la minister Casa de Asigurări de Sănătate

 

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că formaţiunea pe care o reprezintă doreşte subordonarea Casei de Asigurări de Sănătate ministerului de resort.

 

”Avem intenţia de a propune şi de a duce până la capăt un alt statut pentru Casa de Asigurări de Sănătate şi subordonarea Casei de Sănătate Ministerului Sănătăţii, fiindcă suntem într-o situaţie bicefală, dacă vreţi, foarte bizară, când Ministerul Sănătăţii are răspunderea pentru politica în domeniul sănătăţii şi alţii au posibilitatea de a stabili bugetul. Trebuie să construim un sistem mult mai consecvent în acest sens”, a precizat vicepremierul, citat de Agerpres.

Marko Bela a remarcat, în contextul în care ”s-a promis” o moţiune simplă în domeniul sănătăţii, că bugetul acestui minister este unul foarte sărac, dar că au fost adoptate măsuri importante de reformă, precum descentralizarea spitalelor.

”În actuala perioadă, când avem acest Guvern, în domeniul sănătăţii deja s-a luat cea mai importantă măsură de reformă: descentralizarea spitalelor şi transferul lor şi avem o viziune foarte clară în legătură cu direcţia spre care trebuie să mergem”, a completat Marko Bela.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă