13.9 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialAntrenori schimbaţi pe bandă rulantă, specific românesc

Antrenori schimbaţi pe bandă rulantă, specific românesc

Dacă în fotbalul mare, european, înfrângerile sunt considerate parte din regula jocului, în fotbalul nostru din ce în ce mai mic, fiecare meci pierdut reprezintă pentru patroni, manageri, sponsori, sau cum se mai autointitulează principalii finanţatori ai echipelor, un bun prilej să iasă în faţă prin lamentări şi ameninţări cu schimbarea antrenorului. Mai mult, de cele mai multe ori chiar se întâmplă ca patronii, care se consideră atoatecunoscători, să-i dea afară pe tehnicieni, apoi să angajeze alţi tehnicieni, iar după câteva insuccese să-i concedieze şi pe aceştia, apoi iar să-i cheme la echipă pe cei de dinainte şi tot aşa. Vezi acel du-te-vino de acum câţiva ani al lui Mircea Rednic, când, dat afară de la Rapid, angajat „de bun” de Dinamo, concediat apoi şi de „câini”, a revenit în Giuleşti şi i-a bătut pe dinamovişti. Situaţie abracadabrantă care, din păcate, de la ediţie la ediţie a devenit o practică românească.

Acum, după câteva eşecuri consecutive, nu se mai pun întrebări vizavi de care jucător n-a mers sau de ce n-a mers, ci cum să se scape de antrenor şi pe cine să aducă în loc. Mihai Stoichiţă a zburat de la Astra Ploieşti, din cauza celor şase etape fără victorie, două înfrângeri şi patru egaluri. Mandorlini a câştigat anul trecut campionatul cu CFR Cluj, dar acum, după trei înfrângeri şi două egaluri, este în pericol de a fi îndepărtat de pe banca tehnică a ardelenilor. Lopez Caro, adus cu mare tam-tam la  FC Vaslui, după ce a înregistrat o singură victorie şi două egaluri din şase meciuri, nu mai rezistă pe banca tehnică a moldovenilor decât graţie clauzei de un milion de euro pe care o are în caz de reziliere unilaterală a contractului. Şi acestea sunt doar câteva din exemplele care se pot da în momentul de faţă, dar este de aşteptat ca în curând să se ivească şi alte cazuri, mai ales la Steaua. Gigi Becali deja s-a autocaracterizat „idiot” după înfrângerea suferită la Urziceni şi nu este exclus ca, după alte eventuale insuccese, să se gândească să-i dea papucii lui Ilie Dumitrescu.

În asemenea condiţii, când un antrenor nu numai că nu mai are liniştea să pregătească echipa, dar este stresat că orice insucces îi poate atrage concedierea, nu-i de mirare că nu mai poate fi vorba de spectacol în fotbalul românesc.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă