Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber, ediţia 2010, care a avut loc în parcarea complexului comercial Polus Center din Cluj, a adus un nou record mondial. Acesta a fost obţinut de clujeană Tiberiu Kiss-Budai, care a gătit 210 pui într-o singură tavă, de 15 metri pătraţi. Recordul său a fost omologat pe loc. „Este un lucru foarte interesant faptul că Clujul are un nou record mondial pe tărâm gastronomic. Până acum, „responsabili” cu recordurile gastronomice erau organizatorii TurdaFest, care s-a transformat în TransilvaniaFest. Însă, din păcate, acest festival nu se mai ţine la Cluj, ci în Sibiu”, a spus unul dintre participanţi, Mircea Rus, care a adăugat că a fost prezent la toate ediţiile campionatului de gătit ţinute la Cluj.
Record împărţit spectatorilor
Puii lui Tiberiu Kiss-Budai, tăiaţi în patru, au fost apoi oferiţi spectatorilor. Campionatul de gătit din parcare a adus anul acesta mii de spectatori, dar şi zeci de participanţi. Aceştia au concurat la patru secţiuni: ceaun, plită, grătar şi creaţie. Vizitatorii au putut să servească preparate precum batal la proţap ori plăcintă dobrogeană, dar şi iepuri de Popeşti. Atmosfera a fost animată de concerte rock şi de muzică populară.