Scheletul neobişnuit al dinozaurului include o cocoaşă pe spate şi cinci umflături pe braţele din faţă. Aceste umflături se aseamănă punctelor de ataşare a penelor de corp, ale păsărilor moderne şi ar putea fi o dovadă a faptului că penele sunt mult mai vechi, în termeni evoluţionari, decât se credea, potrivit realitatea.net.
Paleontologii spanioli au descoperit o nouă specie de dinozaur cu cocoaşă şi foliculi de pene. Cercetătorii au găsit fosilele lângă Cuenca, în centrul Spaniei. Ei au denumit reptila Concavenator corcovatus, adică „mâncător de carne din Cuenca cu cocoaşă”. Dinozaurul face parte din tipul theropodelor.
Theropodele sunt cunoscute în principal din continentul preistoric sudic, Gondwana. De-a lungul timpului, Gondwana şi alte plăci antice s-au fracturat, devenind continentele din ziua de azi.
Recent, o echipă de la Universitatea Cambridge din Marea Britanie a arătat că theropodele ar fi putut fi originare din continentul nordic, Laurasia.
Theropodele reprezintă un grup foarte important de dinozauri, întrucât se crede că din ele au evoluat păsările. Cele mai multe theropode, precum acesta din Spania, sunt carnivore, deşi unele din ele erau omnivore.
Scheletul neobişnuit al dinozaurului include o cocoaşă pe spate şi cinci umflături pe braţele din faţă. Aceste umflături se aseamănă punctelor de ataşare a penelor de corp, ale păsărilor moderne şi ar putea fi o dovadă a faptului că penele sunt mult mai vechi, în termeni evoluţionari, decât se credea.
Deşi aceste umflături au mai fost văzute şi la alţi dinozauri, incluzând Velociraptorul, este interesant de găsit această caracteristică la un dinozaur atât de îndepărtat de păsări şi de alţi dinozauri cu pene.
Cocoaşa este însă un mister pentru cercetători. La anumiţi dinozauri, ea reglează temperatura corpului sau depozitează mâncarea. La acesta nu se ştie încă pentru ce era folosită.