15.3 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialEchipele de pe litoral reîncep lupta pentru titlu

Echipele de pe litoral reîncep lupta pentru titlu

La finalul acestei săptămâni se reia Liga Naţională de handbal atât la feminin cât şi la masculin, CS Tomis Constanţa şi HCM Constanţa fiind şi în acest sezon printre principalele favorite la locurile fruntaşe.

Constanţa tinde din nou spre culmile hand­balului românesc şi, de ce nu, spre cele ale handbalului european. Cele două reprezentante ale oraşului de la malul mării în handbalul românesc pornesc din nou la drum cu gândul la noi trofee. Dacă băieţii de la HCM Constanţa au de apărat titlul cucerit anul trecut, fetele de la CS Tomis vor să se claseze mai sus de locul 3 obţinut anul trecut. După o vară consistentă în pregătire, cele două formaţii aşteaptă finalul săptămânii, când vor juca primele partide oficiale ale sezonului 2010/2011. Ambele au loc în competiţia internă, CS Tomis urmând a juca pe terenul celor de la Rulmentul Braşov, sâmbătă de la ora 11.00, iar băieţii întâlnind echipa Dinamo.

Echipele de pe litoral nu concep un debut negativ în noul sezon. „Am avut o pregătire reu­şită şi fetele sunt foarte motivate. Trebuie să pornim cu dreptul în noua ediţie de campionat. Întotdeauna meciul inaugural al unui sezon este foarte important. Dacă termini victorios această primă bătălie altfel priveşti restul sezonului”, a declarat tehnicianul echipei CS Tomis, Ion Crăciun. La rândul său, secundul celor de la HCM Constanţa, Eden Hairi, a spus: „Ca de fiecare dată, HCM va fi echipa de bătut în acest an. Noi suntem campionii şi toţi vor să ne detroneze, şi pentru acest lucru, de la cea mai mică echipă până la cel mai redutabil adversar toţi se vor mobiliza în plus în meciurile cu noi. Nu ne sperie însă acest lucru. Forţa HCM creşte de la an la an şi noi suntem în continuare principalii favoriţi la titlu”. Secundul constănţean consideră că UCM Reşiţa, echipă ce a efectuat cele mai multe şi mai valoroase transferuri în acest an, este principala rivală a echipei de pe litoral în lupta pentru titlu.    

5 este numărul participărilor HCM în Liga Campionilor la handbal, de tot atâtea ori echipa de pe litoral impunându-se în campionatul intern.

Obiective îndrăzneţe

HCM Constanţa este în continuare o obişnuită a competiţiilor continentale, în timp ce CS Tomis revine pe scena continentală după o pauză de doi ani. Băieţii vor evolua şi în acest sezon în Liga Campionilor şi doresc să depăşească performanţa de anul trecut, atunci când au reuşit să treacă de faza grupelor, calificându-se între primele 16 echipe ale Europei. De partea cealaltă, CS Tomis va evolua direct în turul trei al Cupei Cupelor, în compania învingătoarei dintre Madeira Andebol (Portugalia) şi SPE Strovolos (Cipru).

Cele mai citite

Fidelis răsplătește solidaritatea: Tranșă dedicată celor care salvează vieți

Donatorii de sânge primesc un punct procentual în plus la dobândă și un prag de subscriere de zece ori mai mic Ministrul de Finanțe, Marcel...

Cetățean ucrainean salvat din munți. A trecut granița în România

Un cetățean ucrainean în vârstă de 38 de ani, care a traversat granița României prin Munții Maramureșului, a fost salvat în noaptea de marți...

A omorât în bătaie un cioban. Suspectul principal este chiar patronul său

Un bărbat de 46 de ani, din judeţul Buzău, a fost reţinut de polițiști, sub acuzația că ar fi omorât în bătaie un cioban...
Ultima oră
Pe aceeași temă