15.3 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialStart în Cupa României

Start în Cupa României

Cele trei reprezentante ale judeţului în Liga a II-a dispută azi primele partide oficiale ale sezonului 2010/2011, în Cupa României.

La finele acestei săptămâni este programat startul în noua stagiune a Ligii a II-a, competiţie în care judeţul Constanţa este reprezentat de trei echipe. Prologul acestei competiţii îl reprezintă însă etapa a patra a Cupei României, a doua întrecere ca valoare a fotbalului românesc. Astfel, azi, cu începere de la ora 17.30, Viitorul Constanţa, FC Farul şi Săgeata Năvodari joacă în faza a patra, încercând calificarea în etapa următoare.
Cum în etapa a patra a competiţiei s-a ţinut cont de criteriile teritoriale, meciurile stabilite opun rivale locale sau regionale. Revenit cu chiu, cu vai în fotbal, FC Farul urmează a juca primul meci oficial în compania celor de la ACS Berceni. Fără perioadă de pregătire la activ şi cu un lot încropit în viteză, echipa de pe litoral nu are altă variantă decât să ignore Cupa Românei, competiţie în care în urmă cu cinci ani juca finala în compania celor de la Dinamo (0-1). Astfel, Farul se va prezenta la meciul de Cupă cu o echipă formată din juniori de 16-17 ani care nu au probleme cu legitimarea şi au la zi vizita medicală.

Promovată în eşalonul secund sezonul trecut, echipa patronată de Gheorghe Hagi, Viitorul Constanţa, întâlneşte o altă echipă a judeţului. Este vorba de echipa divizionară a treia, Callatis Mangalia. FC Viitorul şi Callatis Mangalia s-au întâlnit în această vară într-o partidă de verificare, la „Cupa Zilelor Tărlungeniului”, formaţia lui Cătălin Anghel şi Norbert Niţă impunându-se cu 1-0. Teoretic, cel mai greu adversar este cel al năvodărenilor de la Săgeata. Mutată în această vară de la Stejaru, echipa antrenată de Aurel Şunda urmează a da piept cu o altă echipă din eşalonul secund, Delta Tulcea. Echipa pregătită de Constantin Gache este o obişnuită a acestei competiţii sezonul trecut dobrogenii ajungând până în faza a V-a, unde au pierdut în faţa celor de la Farul.

Antrenor
Sdrobiş preia Farul

Patronul FC Farul, Giani Nedelcu, nu a ajuns la un acord cu Petre Grigoraş pentru ca acesta să preia banca tehnică a constănţenilor. În aceste condiţii, oficialii Farului s-au reorientat rapid şi l-au adus la conducerea echipei pe Ioan Sdrobiş. Acesta şi-a dat deja acordul pentru a prelua echipa şi, mai mult, a adus şi câţiva jucători care să completeze lotul. Totodată, conducerea a anunţat că tratativele cu mai multe firme constănţene au avut succes, iar Farul nu va mai avea probleme cu banii.

5 ani au trecut de la singura finală pe care o echipă dobrogeană a jucat-o în Cupa României, Farul pierzând acel ultim act în faţa celor de la Dinamo.

 

Cele mai citite

Aeronave militare ridicate de urgență în urma atacurilor cu drone din Ucraina. Mesaje RO-Alert transmise în Tulcea

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a anunțat că patru aeronave militare – două F-18 ale Forțelor Aeriene Spaniole și două F-16 ale Forțelor Aeriene Române...

Proiect titanic: Autostrada Unirii intră în munți cu 38 de tuneluri și 183 de poduri

Pe traseul celor patru loturi din județele Mureș, Harghita și Neamț, Autostrada Unirii promite un spectacol de inginerie Cele patru loturi sunt :  Lotul 1...

Cetățean ucrainean salvat din munți. A trecut granița în România

Un cetățean ucrainean în vârstă de 38 de ani, care a traversat granița României prin Munții Maramureșului, a fost salvat în noaptea de marți...
Ultima oră
Pe aceeași temă