13.9 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialA renăscut speranţa

A renăscut speranţa

Prima ediţie a Jocurilor Olimpice ale tineretului, competiţie rezervată sportivilor din întreaga lume cu vârste între 14 şi 18 ani, care se desfăşoară până pe 26 august, la Singapore, s-a dovedit de bun augur atât pentru reprezentanţii noştri, cât şi pentru sportul românesc în ansamblu. Faptul că gimnastul Andrei Muntean a devenit primul campion olimpic de tineret din România după ce a cucerit medalia de aur la inele, are o semnificaţie aparte, în condiţiile în care, după Dan Grecu, puţini gimnaşti au mai reuşit să urce pe podium la acest aparat în competiţiile de anvergură. Apariţia pe firmament a lui Andrei Muntean, care ieri a cucerit şi o medalie de argint la paralele, un alt aparat deficitar în momentul de faţă al gimnasticii masculine româneşti, demonstrează că această disciplină, care trece printr-o perioadă destul de dificilă de tranziţie, are resurse pentru a reveni în topuri.

De asemenea, înotătorul Răzvan Tudosie a cucerit o medalie de bronz într-un moment extrem de important la 50 m bras. Am putea spune că este un succes venit la timp pentru a renaşte speranţa în viitorul nataţiei masculine româneşti, care, de asemenea, trece printr-o perioadă de tranziţie grea după retragerea „greilor” Răzvan Florea, Dragoş Coman Ioan Gherghel. Şi bronzul olimpic obţinut de tânărul canotor Ioan Prundeanu în proba de simplu vâsle la 1.000 m, prima clasare pe podium a unui reprezentant al României la Jocurile Olimpice de la Singapore, poate fi considerat de bun augur, în condiţiile în care canotajul nostru masculin nu a mai obţinut rezultate notabile de ani buni.

La atletism, după rezultatele bune de la Europenele de seniori, medaliile de argint cucerite de Alina Rotaru, la săritura în lungime, şi Bianca Răzor, la 400 m plat, au venit ca o confirmare a faptului că în spate există tineri de perspectivă. La gimnastică, ţinând seama de tradiţia pe care o avem în acest sport, deja ni se pare firesc că Diana Bulimar a devenit ieri vicecampioană olimpică la sol. În cele patru zile rămase până la finalul Olimpiadei tineretului nu putem spera decât la alte medalii care să întreţină speranţa în renaşterea sportului românesc.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă