20 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăInternaționalConcertul Guns N' Roses, anulat de hackeri

Concertul Guns N’ Roses, anulat de hackeri

Reţelele de socializare au fost încinse la maximum ieri, după ce pe pagina de twitter a solistului Axl Rose a apărut un mesaj care anunţa anularea tuturor concertelor Guns N’ Roses. Organizatorii concertului de la Bucureşti au declarat pentru RL că a fost vorba de un atac al unui hacker şi că deocamdată au primit asigurarea verbală că evenimentul va avea loc.

„Toate concertele următoare ale Guns N’ Roses sunt anulate oficial. Contactaţi, vă rog, organizatorii pentru a vă recupera banii”, spunea un mesaj postat ieri pe contul de socializare al lui Axl Rose. Mesajul sec, atipic celor postate anterior (ultimul text datează din 20 mai) de Axl Rose, care în general abundă în abrevieri, a dat de gândit jurnaliştilor străini şi fanilor, care au pus imediat totul pe seama unui hacker care ar fi spart contul solistului. Între timp, organizatorii concertului programat în Bucureşti pe 21 septembrie, la Romexpo, au declarat pentru România Liberă că aşteaptă o confirmare scrisă din partea managementului trupei cu privire la această informaţie, dar că au primit asigurări verbale că evenimentul va avea loc.
Ieri, până la ora închiderii ediţiei, pe site-ul oficial al trupei, datele concertelor din cadrul turneului „Chinese Democracy”, care include şi ţara noastră, au rămas nemodificate. Se pare că, întârzirea unui anunţ oficial a fost cauzată şi de diferenţa mare de fus orar între Europa şi Statele Unite ale Americii.

Primele reacţii prompte au venit însă de la organizatorii festivalului „Reading and Leeds” din Marea Britanie, unde trupa urmează să susţină următoarele două concerte pe 27 şi 29 august, care au anunţat că mesajul de pe Twitter este opera unui hacker. Potrivit site-ului nme.com, purtătorul de cuvând al festivalului a insistat spunând că a primit asigurări din partea trupei că este vorba despre un atac informaţional şi că nici o apariţie programată în cadrul turneului mondial „Chinese Democracy World Tour” nu va fi anulată.

Controversele acestui anunţ

„Vă vine să credeţi că contul de Twitter al lui Axl Rose a fost atacat?”, titra ieri site-ul prestigioasei reviste Billboard, care lua în calcul şi varianta ca liderul trupei să fi anulat unilateral viitorul turneu european. Jurnaliştii americani precizează că de la bun început totul părea o păcăleală pentru că Rose nu este activ pe Twitter şi că ar fi primul său post în ultimele trei luni. Un alt amănunt care sare în ochi este că primele mesaje vin de pe un iPhone, în timp ce ultimul, cel în cauză, a fost transmis prin intermediul web mobil.
Pe de altă parte, rămâne întrebarea cine ar putea să-i atace contul lui Axl Rose, notează publicaţia britanică specializată în muzică Glasswerk National, care şi-a pus problema dacă nu cumva acesta este felul lui Axl Rose de a-şi lăsa baltă trupa, fanii şi promotorii de concerte. Mai mult decât atât, jurnaliştii considerau întreaga întâmplare un truc de publicitate.

Guns N’ Roses, o istorie amestecată

În cei peste 25 de ani de la înfiinţare, Guns N’ Roses a avut o pauză de circa 14 ani. Trupa s-a înfiinţat în 1985, iar după 1993 s-a desfiinţat (după despărţirea de celebrul chitarist Slash). Anunţul lansării, în 2008, a albumului de studio „Chinese Democracy” a fost o adevărată bombă pentru fani, fiind considerat un comeback de referinţă în istoria rockului.
Trupa Guns N’ Roses a vândut peste 100 de milioane de albume în întreaga lume, dintre care peste 75 de milioane numai în Statele Unite ale Americii. Fiecare album Guns N’ Roses a intrat în topul Billboard, în multe topuri europene, dar şi în cele din Asia şi America de Sud. Cel mai bine vândut disc al grupului este „Appetite For Destruction”, cu peste 38 de milioane de exemplare vândute la nivel mondial. În discografia grupului figurează şase albume de studio, trei EP-uri şi un album live, dar şi multe alte compilaţii.
Celebritatea la nivel mondial este consolidată printr-o serie de turnee şi apariţii la festivaluri importante, având ca punct de referinţă Monsters Of Rock, la Castle Donington, în 1988, unde au cântat în faţa a 100.000 de spectatori.

În anii ‘90, Guns N’ Roses devine un simbol nu numai pentru amatorii muzicii rock, ci şi pentru iubitorii muzicii mainstream. Apariţia în 1991 a dublului album „Use Your Illusion I + II” a făcut ca adresabilitatea grupului să fie şi mai largă, iar piese precum „Don’t Cry”, „November Rain” şi „Knockin’ On Heaven’s Door” (cover Bob Dylan) să fie fredonate de toate categoriile de public. Aceste două albume au devenit rapid un alt succes al grupului, primind şapte discuri de platină.
În prezent, trupa Guns N’ Roses este formată din Axl Rose – numele real este William Bruce Rose (vocal, pian), Dizzy Reed (clape, pian, sintetizator, backing vocals), Tommy Stinson (chitară bas, backing vocals), Chris Pitman (clape, backing vocals), Richard Fortus (chitară), Frank Ferrer (baterie, percuţie), Ron „Bumblefoot” Thal (chitară) şi DJ Ashba (chitară), cea mai nouă achiziţie.
Punctul forte al grupului a rămas apariţia live, aşa că „Chinese Democracy World Tour” a devenit un bun prilej pentru fani să-i revadă la lucru după o pauză îndelungată.

În cadrul turneului „Chinese Democracy”, Guns N ‘Roses mai are programate 26 de concerte, ultimul urmând să aibă loc în 23 octombrie, la Barcelona.

ORGANIZARE

Cel mai scump bilet costă 250 lei

Pentru concertul din 21 septembrie există trei categorii de bilete: VIP – cu locuri, la preţul de 250 lei; Golden Circle – în faţa scenei, la 180 lei; Normal Circle – la preţul de 110 lei. Biletele pot fi cumpărate din magazinele Germanos, Orange, Vodafone, librăriile Humanitas şi Cărtureşti şi online pe www.eventim.ro.

 

Cele mai citite

Pilonul II de pensii: Ce trebuie să știe participanții despre retragerea fondurilor și continuarea investițiilor

Contribuția la Pilonul II de pensii este reglementată prin lege și reprezintă un procent din salariul brut al fiecărui angajat. În prezent, aceasta este...

Lui Nicușor Dan „i se rupe-n cot”… haina, de la cât semnează

Primarul general al Capitalei a mărturisit că a rupt 6 sacouri de la câte documente semnează Funcția de primar general îl pune la cheltuieli neprevăzute...

Microsoft lansează aplicația „Windows App” pentru acces la distanță dedicată conturilor de muncă și educație

Microsoft a anunțat lansarea oficială a aplicației „Windows App”, o soluție care le permite utilizatorilor cu conturi de muncă sau educație să acceseze sisteme...
Ultima oră
Pe aceeași temă