Controversatul autor britanic Andrew Morton, cel care a pus pe hârtie viaţa prinţesei Diana, a lui Tom Cruise, a Madonnei, a Monicăi Lewinski şi a cuplului David şi Victoria Beckham, a mai produs încă o biografie neautorizată.
Volumul urmează să apară pe 3 august, dar publicaţia New York Times, ca orice ziar care se respectă, a pus mâna deja pe o copie a cărţii „Angelina: O biografie neautorizată”, motiv suficient să facă „varză” lucrarea englezului care a scos bani frumoşi din vânzarea secretelor celebrităţilor.
„Sursele sunt pentru amatori”
Marea hibă a cărţii este aceea că informaţiile culese nu sunt de la prima mână. El nu a cunoscut-o niciodată pe Angelina şi nici nu discutat cu apropiaţi ai acesteia. Dar, după cum remarcă ironic The New York Times, „sursele sunt pentru amatori, nu pentru profesionişti ca Andrew Morton”. Biografia Angelinei Jolie este făcută cam ca la OTV, adică prin aportul nemijlocit al unor astrologi şi psihologi care îşi dau cu părerea despre subiectul în cauză. Adunându-se laolaltă cititorii în stele şi cei ai psihicului uman, au decis că partenera lui Brad Pitt a avut cu siguranţă o traumă în copilărie ce datează de pe vremea când tatăl său, seducătorul Jon Voight, a părăsit-o pe mama ei, Marcheline Bertrand, pentru o cărniţă mai tânără. Deşi acest lucru se întâmpla când Angelina avea doar câteva luni, trauma s-a instalat liniştită şi, pe parcursul anilor, a început să-şi facă de cap.
Deşi nu şi-a iertat tatăl decât mult mai târziu, ea a refăcut pas cu pas traseul acestuia, spune Morton. De unde se deduce asta? Din faptul că s-a încurcat mereu cu bărbaţi care mai de care mai însuraţi, cărora le distrugea căsniciile, după care îi lăsa baltă, cum a făcut Jon Voight cu mama sa. Pentru că scandalul este cel care vinde cărţile, Morton a alocat spaţii largi perioadei să-i spunem „gotice” din viaţa Angelinei, punând la loc de cinste dependenţa de heroină, amorul cu persoane de ambe sexe, problemele cu alcoolul, tatuajele, relaţiile sado-masochiste, dintre care cea mai la limita legii a fost relaţia cu la fel de sălbaticul Billy Bob Thornton, căruia îi plăcea să-i bea sângele din când în când, şi pasiunea pentru bărbaţii altor femei. Cum nici o sămânţă de scandal nu a fost trecută cu vederea, cartea se anunţă de pe acum un best-seller.
Domnul şi doamna Pitt
Capitole întregi sunt dedicate modului în care Angelina i l-a suflat pe superbul Brad Pitt actriţei Jennifer Aniston, idila extramaritală înfiripându-se, se pare, în timpul filmărilor la „Domnul şi doamna Smith”. Dar, avertizează Morton, „nu veţi găsi amprentele Angelinei la locul acestei crime domestice”, vrând să sublinieze astfel că diva neagă cu hotărâre că ar fi făcut sex cu colegul său de platou în timpul orelor de serviciu. Cele mai credibile surse sunt un psiholog care o ştie pe Jennifer Aniston de la petrecerile mondene şi o fostă bonă a Angelinei de când era mică, care face un tablou detaliat al copilăriei ei nefericite. Ex-babysitterul micuţei Angelina prezintă un story de telenovelă în care viitoarea divă apare în postura unui copil abuzat emoţional, lipsit de dragostea paternă şi tratat cu indiferenţă de mamă. Ca răzbunare pentru că nu primea destulă atenţie, la 16 ani Angelina l-a sedus pe iubitul mamei sale.
Deşi recunoaşte că Angelina Jolie este „una dintre cele mai influente persoane de pe planetă”, Andrew Morton nu-şi bate capul cu latura serioasă a vieţii actriţei. Faptul că a luat un Oscar şi mai multe Globuri de Aur, că este extrem de implicată social, lucru pentru care a primit mai multe premii, precum Global Humanitarian Action Award, Freedom Award, şi un loc în Consiliul pentru Relaţii Externe, fiind şi ambasador al Bunăvoinţei, că a înfiat mai mulţi copii din ţări defavorizate şi că este o mamă atât de responsabilă încât nu şi-a lăsat fiii să privească filmul „Beowulf”, în care apare mai mult goală, că prin multele sale acte de caritate şi-a mai spălat din păcatele tinereţii, toate acestea sunt date cam pe repede înainte în carte pentru că, nu-i aşa, o Angelina Jolie cuminte nu se vinde.
Biografia este făcută cam ca la OTV, adică prin aportul nemijlocit al unor astrologi şi psihologi care îşi dau cu părerea.