21.4 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialFotbal pentru juniori

Fotbal pentru juniori

Echipele de juniori ale celebrelor cluburi Real Madrid şi FC Barcelona vin la Constanţa pentru a se duela cu formaţia Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi”.

Ceea ce părea a fi un simplu proiect, aproape imposibil, a fost pus în practică datorită notorietăţii lui Gheorghe Hagi. Astfel, de pe 10 până pe 21 august, Stadionul Farul din Constanţa va fi scena a două puternice turnee rezervate echipelor sub 17 ani şi sub 15 ani. Primul dintre acestea este programat în perioada 10-12 august şi adună la start patru formaţii de juniori sub 17 ani. Nume mari ale fotbalului de pe Bătrânul Continent vin la Constanţa pentru a juca în compania echipei Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi”. Este vorba de formaţiile cluburilor CF Barcelona, Galatasaray Istanbul, Real Madrid. Meciurile se vor disputa în sistemul „fiecare cu fiecare”, urmând ca după încheierea tuturor meciurilor să se realizeze clasamentul final. Meciurile vor avea loc în zilele de 10, 11 şi 12 august, de la orele 18.00 şi 20.00 pe Stadionul „Farul”. Turneul se numeşte Talent Cup şi se dispută între echipe alcătuite din jucători născuţi în 1993. Prezenţa celor trei mari echipe la Constanţa se datorează relaţiilor excelente pe care Gheorghe Hagi le-a păstrat cu oficialii celor trei cluburi, grupări la care „Regele” a evoluat în cariera sa.

Al doilea turneu se numeşte Cupa Stelelor Estului şi este un turneu de fotbal internaţional dedicat echipelor cu jucători născuţi în anul 1995 (U15), care se va desfăşura în perioada 17-21 august. Aşa cum se poate remarca din nume, la acest turneu vor participa numai echipe din estul Europei. Academia de Fotbal „Ferenc Puskas” (Ungaria), Dinamo Kiev (Ucraina), Dinamo Moscova (Rusia), Galatasaray Istanbul (Turcia), Legia Varşovia (Polonia), Levski Sofia (Bulgaria), Partizan Belgrad (Serbia) şi Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi” (România) sunt cele opt echipe care se vor lupta pentru trofeu. Cele opt echipe vor fi împărţite în două grupe, urmând ca în funcţie de clasarea în grupe să îşi dispute poziţia în clasamentul final. Meciurile din grupe se vor disputa pe 17, 18, 19 august, finalele pe 21 august, iar 20 august va fi zi de pauză. 

Obiectiv îndeplinit

Organizarea acestor două ­turnee internaţionale reprezintă unul dintre obiectivele ­Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi”: să ofere jucătorilor ­şansa de a participa la competiţii ­puternice cu echipe din afara României. Cele două ­evenimente sunt o premieră, atât prin numărul echipelor participante, cât şi prin numele lor, şi se doresc a fi puncte de reper în calendarul turneelor internaţionale de fotbal din Europa.

10 echipe de top din Europa îşi trimit echipele de juniori la Constanţa pentru prima ediţie a celor două turnee ce se doresc a deveni o tradiţie.

Cele mai citite

Aproape jumătate de milion de șomeri în România

Rata șomajului a urcat în august la 5,5% Noi date vin de la Institutul Național de Statistică. Rata şomajului în formă ajustată sezonier a urcat,...

Ce decizii ar putea lua Mark Rutte, noul secretar general al NATO

Zi istorică pentru NATO. Mark Rutte este de marți noul secretar general al Alianţei Nord-Atlantice. Jens Stoltenberg i-a predat ştafeta după un deceniu plin...

România, Grecia și Bulgaria cer suprataxarea celor mai ieftini producători și traderi din energie

Ministrul Energiei a declarat că nu este nici drept, nici normal ca Europa de Est să plătească pentru energie, prețuri mult mai mari decât...
Ultima oră
Pe aceeași temă