21.8 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialTrupele NATO vor începe în câteva luni retragerea din Afganistan

Trupele NATO vor începe în câteva luni retragerea din Afganistan

Un document secret care a apărut în Marea Britanie prezintă calendarul retragerii forţelor coaliţiei şi spune că trupele NATO vor începe în câteva luni retragerea din Afganistan, relatează Sky News, informează NewsIn.

Potrivit documentului, trupele britanice se vor retrage până în 2014. Preşedintele Hamid Karzai va anunţa un calendar pentru această tranziţie la conferinţa internaţională din Kabul de marţi.

Documentul spune că retragerea trupelor NATO va începe în câteva luni, forţele afgane urmând să preia controlul asupra operaţiunilor militare până la sfârşitul lui 2014.

Această dezvăluire vine după ce ministrul britanic de externe, William Hague, a sugerat că trupele britanice s-ar putea retrage în patru ani, dar a subliniat că guvernul „nu stabileşte un calendar pentru cea ce se va întâmpla în următorii ani”. Hague va participa la conferinţă, alături de miniştri din peste 70 de ţări.

În plus, Marea Britanie intenţionează să aloce mai mulţi bani pentru proiecte de asistenţă în Afganistan, pentru a accelera retragerea trupelor sale.

Cele mai citite

Ministrul Energiei anunţă măsuri speciale pentru a pregăti reţeaua energetică în faţa condiţiilor meteorologice extreme

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunţat finalizarea unui nou comandament energetic, cu scopul de a pregăti România pentru fenomenele meteorologice extreme prognozate în următoarele...

Visul Î.P.S. Ciolacu – Academia Catavencu

Î.P.S. Marcel Ciolacu… Nu, nu a trecut la cele bisericești. Î.P.S. înseamnă Întâiul Președinte Simigiu. Așadar, Î.P.S. Marcel Ciolacu a avut un vis....

Estimările privind recolta de floarea-soarelui în UE scad din nou, afectate de condițiile meteo nefavorabile

Firma de consultanță Strategie Grains a revizuit în scădere prognozele privind recolta de semințe de floarea-soarelui din Uniunea Europeană pentru acest an, pe fondul...
Ultima oră
Pe aceeași temă