21.4 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialSperanţe pentru suporteri

Speranţe pentru suporteri

Sala Sporturilor din Constanţa intră în proces de reamenajare pentru a putea găzdui jocuri din Liga Campionilor, competiţie în care participă pentru a 5-a oară HCM Constanţa.

Timp de o săptămână, la sediul Direcţiei pentru Sport Constanţa au fost depuse oferte pentru contractarea lucrărilor de reamenajare a Sălii Sporturilor. Demersul autorităţii judeţene a fost făcut în vederea modificării arenei în aşa fel încât aceasta să poată îndeplini toate criteriile pentru organizarea meciurilor din cea mai puternică întrecere handbalistică a continentului, Liga Campionilor. Este ştiut faptul că în sezonul trecut HCM Constanţa a fost nevoită să joace la Buzău partidele din Ligă, pentru că sala de pe litoral nu era conformă cu standardele Federaţiei Europene de Handbal. Autorităţile locale au decis să schimbe acest lucru şi să modifice sala în aşa fel încât situaţia din sezonul trecut să nu se mai repete. „Este păcat că HCM nu a putut obţine performanţele incredibile din sezonul trecut în faţa propriilor suporteri. Dorim ca anul acesta să oferim constănţenilor posibilitatea de a-şi vedea favoriţii pe viu, nu la televizor. În acest scop am hotărât să modificăm sala pentru ca HCM să poată evolua la Constanţa”, a declarat directorul DSJ, Elena Frâncu. Eforturile sunt imense, iar timpul este destul de scurt. S-a decis ca lucrările să înceapă săptămâna viitoare, urmând să fie terminate spre finele lunii septembrie.

HCM joacă  primul meci acasă pe 22 octombrie, până atunci, sala trebuind să fie gata şi să îndeplinească toate condiţiile EHF. Mai exact, din tribune trebuie scos un rând de scaune pentru a se ajunge la o distanţă acceptabilă între suprafaţa de joc şi scaune, distanţă care este momentan de 70 de centimetri, în condiţiile în care trebuie să fie de 1,5 metri.  

Se reduce capacitatea

Modificarea sălii are şi un efect negativ. Şi aşa neîncăpătoare, arena de pe bulevardul Tomis va avea o capacitate şi mai mică după modificări. Prin reducerea cu un rând de scaune, capacitatea se va diminua cu cel puţin 200 de locuri. Astfel, la meciurile din Liga Campionilor, HCM Constanţa nu va putea fi susţinută de mai mult de 1.800 de suporteri. Acest lucru va duce foarte probabil la probleme cu biletele, cererea fiind foarte mare pentru jocurile din Liga Campionilor.

2 luni este perioada în care Sala Sporturilor ar trebui să fie modificată pentru a putea găzdui meciuri din Liga Campionilor.

Cele mai citite

Scorul serii în Liga Campionilor la fotbal: Borussia Dortmund-Celtic Glasgow 7-1

Borussia Dortmund a realizat scorul serii de marţi în etapa a doua a Ligii Campionilor la fotbal, 7-1 cu Celtic Glasgow, pe teren propriu. MVP-ul...

Klaus Iohannis a adăugat trei miniterenuri de golf vilei de protocol de la Neptun

Grădina vilei de protocol de la Neptun, folosită de președintele Klaus Iohannis, a fost dotată cu trei miniterenuri de golf, însă RA APPS nu...

Poliția daneză investighează două explozii în apropierea Ambasadei Israelului din Copenhaga

Poliția din Copenhaga a anunțat că investighează două explozii produse miercuri în apropierea Ambasadei Israelului, situată în nordul capitalei daneze. Potrivit autorităților, nu au...
Ultima oră
Pe aceeași temă