9.4 C
București
luni, 28 octombrie 2024
AcasăSpecialFactură falsă de 600.000 de euro?

Factură falsă de 600.000 de euro?

Procurorii au intrat pe firul afacerii şi au pornit o anchetă penală.

Un proiect cu finanţare europea­nă de 3,2 milioane de euro a a­juns în atenţia procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara, care anchetează o pretinsă falsificare a unei facturi de peste 600.000 de euro. Organul de urmărire penală a fost sesizat de către Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Timiş, care acuză „Constructim” SA Timişoara, firma de construcţii care a câştigat licitaţia pentru modernizarea şi extinderea laboratorului sanitar-veterinar, că a folosit o factură falsificată pentru a obţine, pe calea instanţelor civile, plata unor lucrări de construcţie suplimentare în valoare de 2,57 milioane de lei.

În iunie 2007, Constructim SA a câştigat licitaţia pentru implementarea proiectului Sapard „Modernizare, extindere şi dotare laborator sanitar-veterinar” la DSVSA Timiş, lucrare evaluată la 10.334.476 de lei. Tot atunci, între cei doi parteneri s-a încheiat contractul de lucrări, în care, printre altele, constructorul se angaja ferm că va finaliza lucrările în termen de un an şi că nu-şi va revizui preţurile. Construcţia a fost dată în folosinţă, neoficial, în primăvara acestui an, însă colaborarea a fost presărată de numeroase sincope şi a lăsat în urmă un litigiu financiar de peste 600.000 de euro şi acuzaţii de fals şi uz de fals la adresa constructorului, acuzat că ar fi umflat factura lucrărilor.

Cele mai citite

Adolescent de 15 ani mort într-un accident pe un drum din județul Dolj

Un adolescent de 15 ani și-a pierdut viața duminică după-amiază într-un accident tragic pe drumul județean 561 B, la intrarea în satul Zăval, județul...
Ultima oră
Pe aceeași temă