21.4 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialFarul supravieţuieşte

Farul supravieţuieşte

Echipa de pe litoral are mari şanse de a se înscrie şi în sezonul viitor al Ligii a II-a după anunţul de implicare la echipă a Consiliului Judeţean Constanţa.

Nu mai este mult până când echipele din eşalonul se-cund trebuie să pornească pregătirea pentru noul sezon competiţional. După ce a încheiat ediţia trecută de campionat în chinuri groaznice, FC Farul este în suspans, prezenţa în viitoarea ediţie a Ligii a II-a fiind pusă sub semnul întrebării. Jucătorii au plecat, antrenorii de asemenea, iar bani pentru un nou campionat nu există. Toate acestea se pot remedia o dată cu anunţul Consiliului Judeţean Constanţa de a se implica la echipa de pe litoral. Cel care este mandatat să discute problemele sportului constănţean este vicepreşedintele CJC, Cristinel Dragomir. Acesta a anunţat că „se cunoaşte foarte bine situaţia existentă la FC Farul şi decizia CJC este de a se implica pentru salvarea clubului.

„Oficialul constănţean a mai spus: „Nu este neapărat vorba de o contribuţie financiară din partea CJC. Vom da şi noi bani, însă menirea noastră este să convingem firmele potente financiar să ajute clubul. Soluţia pe care am găsit-o este aceea de a transforma clubul în societate pe acţiuni. Astfel, dacă în urma analizei vom ajunge la concluzia că bugetul necesar este de un milion de euro, atunci vom scoate pe piaţă tot atâtea acţiuni, în valoare de un euro fiecare. În schimbul acestora, cei care le vor cumpăra vor primi abonamente la meci, iar cei care vor cumpăra mai multe, evident, vor avea drept de decizie la club. „Reconsturcţia echipei de pe litoral poate începe chiar cu aducerea unui tehnician de calibru. Este vorba de Petre Grigoraş, care deja a fost contactat o dată. Au fost doar discuţii neoficiale, însă tehnicianul a spus că aşteaptă totuşi o ofertă concretă. „Nu pot discuta pe nişte vorbe. Dacă mi se va face o ofertă concretă, atunci poate voi reveni să antrenez pe Farul”, a spus Grigoraş. 

Şi Pătraşcu a plecat la Astra

Florin Pătraşcu este al patrulea jucător ce a evoluat sezonul trecut pentru Farul care a ajuns în curtea prim-divizionarei Astra Ploieşti. După Fatai, Măţel şi Ben Teekloh, Pătraşcu a semnat şi el cu ploieştenii, care nu se opresc aici şi vor să îl înregimenteze şi pe Cosmin Matei. În ceea ce îl priveşte pe Pătraşcu, acesta, la fel ca Fatai şi Ben, a ajuns la Astra liber de contract, ceea ce înseamnă că gruparea de pe litoral nu a primit nici un ban pentru transferul lui Pătraşcu.

4 foşti „marinari” au semnat deja cu Astra Ploieşti, formaţie la care director sportiv este fostul antrenor al Farului Denis Şerban.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu condamnă atacurile Iranului asupra Israelului

Premierul Marcel Ciolacu condamnă ferm atacurile lansate de Iran asupra Israelului şi îşi exprimă solidaritatea deplină cu Israelul susţinând dreptul acestui stat a se...

Investițiile la bursă devin mai accesibile: Românii pot tranzacționa simultan pe BVB și pe bursele din SUA

Investitorii români au acum posibilitatea de a tranzacționa simultan atât pe Bursa de Valori București (BVB), cât și pe piețele bursiere din Statele Unite,...

Ce decizii ar putea lua Mark Rutte, noul secretar general al NATO

Zi istorică pentru NATO. Mark Rutte este de marți noul secretar general al Alianţei Nord-Atlantice. Jens Stoltenberg i-a predat ştafeta după un deceniu plin...
Ultima oră
Pe aceeași temă