În încercarea de a mai elimina grăsimile saturate şi trans din alimentaţie, putem fi tentaţi să exagerăm cu carbohidraţii, pentru a compensa din caloriile lipsă. Trebuie însă să ţinem minte că aceşti carbohidraţi nu trebuie să reprezinte mai mult de 45 – 65% din alimentele consumate zilnic.
Specialiştii atrag atenţia că pericolul cel mai mare este să alegem carbohidraţii cel mai uşor de digerat, respectiv zahărul, pâinea albă, cartofii sau orezul alb, ceea ce înseamnă nu numai că vom lua în greutate, dar şi că trigliceridele din sânge vor ajunge la un nivel periculos de mare, conform site-ului everydayhealth.com, citat de ziare.com.
În locul acestor alimente, ar trebui alese alimentele care au la bază cerealele integrale, fructele şi legumele. Fibrele conţinute ajută la scăderea nivelului colesterolului şi subţiază sângele, micşorând riscul de formare a cheagurilor de sânge şi de apariţie a atacurilor cardiace sau cerebrale.