13.5 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăLifestyleFranţa, prima mare decepţie

Franţa, prima mare decepţie

Rezultatele de ieri din ultimele meciuri din grupa A, Mexic-Uruguay, 0-1, şi Franţa-Africa de Sud, 1-2, au hotărât formaţiile calificate în optimile de finală.

Tensiunile din lotul Franţei, măcinat de scandalul izbucnit după ce Anelka a fost trimis acasă de antrenorul Domenech, şi-au spus cuvântul în ultimul meci pe care cocoşii galici l-au susţinut în faţa reprezentanţilor ţării-gazdă, în grupa A a Cupei Mondiale. Francezii au avut o prestaţie extrem de modestă, presărată cu nenumărate gafe. Africanii s-au instalat încă la început la cârma meciului, iar în minutul 21, profitând de ieşirea greşită a lui Lloris, Khumalo a reluat cu capul în poartă centrarea din corner al lui Tshabalala şi a deschis scorul. Cinci minute mai târziu, Franţa a rămas în zece oameni, Gourcuff primind cartonaşul roşu, după ce i-a aplicat un cot în faţă lui Sibaya.

Dominarea gazdelor a continuat, iar Mphela a majorat avantajul pentru Bafana Bafana (’38), reluând din faţa porţii pasa lui Masilela, dupa o serie de erori ale apărării Franţei. În repriza a doua tot africanii şi-au trecut în cont câteva ocazii mari. Golul de onoare al Franţei a fost înscris de la  6 metri de Malouda (’72), după ce a preluat o pasă excelentă de la Ribery, scorul final fiind 2-1 pentru Bafana Bafana. O întâlnire mult mai echilibrată a fost cea dintre reprezentativele Mexicului şi Urugrayului. Cea dintâi mare ocazie a aparţinut mexicanilor, dar primii au înscris sud-americanii, prin Suarez. Acesta a deschis scorul (’43) printr-o lovitură de cap din 7 metri după o centrare excelentă a lui Cavani, golul lui Suarez dovedindu-se a fi singurul al partidei. În urma rezultatelor de ieri naţionala Uruguayului a câştigat grupa A, cu 7 puncte, urmată de cea a Mexicului (4 p), Africii de Sud (4 p, dar golaveraj mai slab) şi Franţei (1 p). Astfel, Uruguay şi Mexic vor merge în optimi, în timp ce Franţa şi Africa de Sud au fost eliminate.    

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă