18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSportMarko: Unii miniştri nu vor să reducă rapid cheltuielile

Marko: Unii miniştri nu vor să reducă rapid cheltuielile

Preşedintele UDMR Marko Bela a criticat marţi unii colegi din Guvern, fără a-i nominaliza, apreciind că aceştia nu sunt dispuşi să acţioneze rapid şi ferm în ceea ce priveşte reducerea cheltuielilor şi a aparatului birocratic, scrie NewsIn. Marko a adăugat că UDMR nu doreşte să fie un partener în aceste „tergiversări”.

Vicepremierul a spus că măsurile de austeritate vor avea efectul scontat doar dacă , în acelaşi timp, vor fi luate şi măsuri de relansare a economiei şi de reducere şi reformă a instituţiilor de stat, inclusiv prin descentralizare. Acesta a explicat că structura administraţiei este „extrem de birocratică” şi este nevoie ca Executivul să înceapă să reducă din numărul agenţiilor, iar altele să fie comasate, criticând în acest context unii colegi din Guvern pentru lipsa de fermitate.

„Trebuie să vă spun că va depinde de fermitatea coaliţiei şi de fermitatea partidelor care formează coaliţia, fiindcă eu am văzut foarte bine că nici propriii mei colegi – nu mă refer la UDMR, mă refer la Guvern – colegii din Guvern nu sunt dispuşi să acţioneze foarte repede şi foarte ferm şi pentru mine este o experienţă destul de negativă, că foarte mulţi dintre ei încearcă să explice de ce nu pot reduce aparatul, de ce nu pot reduce cheltuielile, de ce nu e posibilă descentralizarea, de ce nu e posibilă desfiinţarea sau comasarea unor instituţii”, a spus Marko.

„Noi nu dorim să fim parteneri în astfel de tergiversări sau amânări. Ori facem acum, în perioada imediat următoare, ori nu va merge”, a mai spus vicepremierul.

Pe de altă parte, Marko a spus că sâmbătă, la Târgu Mureş, va avea loc Consiliul Reprezentanţilor UDMR, care va pregăti congresul din 2011, în care va fi adoptat un pachet de propuneri de stimulare a economiei pe care îl vor discuta cu partenerii de coaliţie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă