21.8 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăLifestyleIndezirabilii

Indezirabilii

Mai mulţi jucători care evoluează în ligile inferioare, chiar amatoare, se află acum la Mondialul sud-african.

Nu are nici o importanţă dacă este în divizia secundă. L-aş fi luat în Africa de Sud chiar dacă ar fi fost în a treia divizie. Nu-mi pasă unde evoluează jucătorii mei atâta vreme cât joacă bine.” Aşa a spus Diego Maradona când a fost întrebat de ziarişti de ce l-a ales pe Jonas Gutierrez, jucător la Newcastle United, să fie închizătorul echipei sale şi să joace în paradis în loc să petreacă ultimul sezon zbătându-se mai departe în purgatoriu.

Pasul înainte s-a dovedit uriaş, dar Gutierrez nu va fi în nici un caz singur în încercarea de a depăşi toate obstacolele, după cum a remarcat site-ul FIFA.com care analizează din acest punct de vedere jucătorii gata să facă saltul în faza a doua a Mondialului din Africa de Sud. Una peste alta, în jur de 20 de jucători sunt în situaţia de a fi fost selecţionaţi la naţionale deşi evoluează în eşaloanele secunde. Site-ul FIFA a fost de părere că aceştia vor simţi un plus de dorinţă să demonstreze că aparţin acestui eveniment mondial, mulţi dintre ei nutrind speranţa că vor fi chemaţi din nou şi cu alte ocazii.

Acesta a fost cu siguranţă cazul algerianului Djamel Mesbah, care a petrecut campania 2009- 2010 cu Lecce în Seria B a campionatului italian. „Ceea ce mi se întâmplă mie demonstrează că niciodată nu trebuie să-ţi pierzi speranţa”, a spus el după ce a fost selecţionat. „În viaţă orice se poate întâmpla. Şi asta poate fi şi mai adevărat în fotbal.” Acelaşi lucru l-au gândit şi simţit şi Djamal Abdoun de la Nantes, Rafik Saifi de la Istres şi Carl Medjani de Ajaccio, toţi cei care au fost selecţionaţi după ce au jucat în ultimul sezon în liga a doua franceză.

Cele mai citite

România obține 1,5 miliarde de euro din Fondul european de Coeziune pentru refacerea zonelor devastate de inundații

Răspunsul de urgență al Comisiei Europene vine cu alocarea a 10 miliarde de euro, jumătate din sumă fiind pentru Polonia Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von...
Ultima oră
Pe aceeași temă