18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialApă potabilă cu porţia

Apă potabilă cu porţia

Primarul oraşului Babadag, Ion Daradac, a dispus instituirea unui program de furnizare a apei de numai câteva ore pe zi: trei ore dimineaţa şi tot atâtea seara.

În plină caniculă, în oraşul Babadag apa potabilă este furnizată numai câteva ore pe zi. Din cauza acestor restricţii, cei 10.000 de locuitori ai oraşului sunt în pragul revoltei. Ei îl acuză pe primarul oraşului că ar fi blocat modernizarea reţelelor de alimentare cu apă potabilă şi a staţiei de pompare. Este vorba de retragerea Primăriei Babadag dintr-un proiect de investiţii care viza modernizarea reţelelor de alimentare cu apă potabilă  şi de canalizare din muncipiul Tulcea şi din oraşele Babadag, Măcin, Isaccea şi Sulina. Uniunea Europeană a alocat 120 milioane de euro pentru aceste modernizări, iar pentru oraşul Babadag fuseră alocate 10 milioane de eruo. Anul trecut au început investiţiile care vizează modernizarea instalaţiilor de alimentare cu apă potabilă şi de canalizare din municipiul Tulcea şi din oraşele Măcin, Isaccea şi Sulina, acestea urmând să fie finalizate anul viitor. Sorin Zaharcu, directorul SC Aqvaserv, firmă care gestionează aceste investiţii la nivelul judeţului Tulcea, a declarat că „primarul Daradac s-a retras din acest proiect finanţat din bani atraşi de la UE, motivând că are alte surse de finanţare, dar nu a mai găsit fonduri de investiţii, iar firma Edil Prest, care administrează reţelele, are probleme financiare foarte mari şi nu le poate ţine în funcţiune non-stop”. Primarul Dardac spune că „vina pentru nefuncţionarea reţelelor de apă potabilă din Babadag aparţine firmei Edil Prest, care nu încasează facturile de la consumatori, şi localnicilor, care folosesc apa potabilă pentru udarea grădinilor”.  

Direcţia de Sănătate Publică Tulcea a avertizat Primăria Babadag şi firma Edil Prest să asigure furnizarea, fără întrerupere, a apei potabile pentru a nu pune în pericol viaţa locuitorilor oraşului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă