21.8 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialTurul Ciclist: Victorie pe jumătate românească

Turul Ciclist: Victorie pe jumătate românească

Mult dorita victorie românească a venit în peultima etapă a ediţiei din acest an a Turului Ciclist al României, a şasea, doi rutieri legitimaţi la Tuşnad Cyling Team, şi Clubul Sportiv Mazicom urcând pe prima, respectiv a treia treaptă a podiumului. Izbânda este însă doar pe jumătate autohtonă, ambii ciclişti premiaţi fiind stranieri. Andrea Pinos, cel care a trecut primul linia de sosire, a fost „importat” din Italia, iar Berger Henrich, ocupantul locului al treilea, din Germania. Cursa a fost infernală, nu atât din cauza căldurii de peste 34 de gade Celsius, cât din cauza vântului care a bătut puternic din faţă şi i-a încetinit foarte mult pe rutieri. „A fost cum este mai rău, cu vânt din faţă. De regulă pe acest traseu s-a scos şi o medie de 50 de kilometri pe oră, dar acum s-a mers extreme de încet, şi cu 25 km/h, media orară fiind de maximum 35 km/h”, ne-a spus Vasile Selejan,secretarul general al Federaţiei Române de Ciclism şi Triatlon. Din cauza condiţiilor meteo defavorabile, s-a mers numai în pluton, cele şapte tentative de evadare eşuând una după alta. Primul sprint, cel de la Adjud, a fost câştigat de Andrea Pinos, la fel ca şi cel de-al doilea, de la Mărăşeşti, în timp ce al treilea sprint, şi ultimul, de la Râmnicu Sărat, a fost câştigat de Piergiacomo Marcolina.

Tricourile au revenit aceloraşi ciclişti, ca în etapa precedentă. Bulgarul Vladimir Koev, rămas liderul la general, a îmbrăcat din nou tricoul galben, tricoul alb i-a revenit grecului Ioannis Tamouridis, tricoul verde italianului Bruno Rizzi, iar tricoul roşu lui Marcolina Piergiacomo (Italia), tricoul albastru, care se acordă celui mai bine clasat român în ierarhia generală, i-a revenit lui Alexandru Ciocan.

In memoriam Ilie Goga

La capătul acestei etape, câştigătorul sprintului de la Adjud a fost recompensat cu premiul special „Ilie Goga” în memoria marelui jurnalist sportiv care a fost Ilie Goga. Goga, unul dintre cei mai valoroşi ziarişti sportivi pe specialitatea ciclism, autorul cărţii „Il campionisimo – Fausto Coppi”, care a murit anul trecut la vârsta de 83 de ani, a înfiiţat secţia sport a agenţiei de presă Agerpres. In amintirea lui, foştii colegi, prin intermediul Teodorei Oprea, au oferit un premiu simbolic, de 200 de lei.

Cele mai citite

România obține 1,5 miliarde de euro din Fondul european de Coeziune pentru refacerea zonelor devastate de inundații

Răspunsul de urgență al Comisiei Europene vine cu alocarea a 10 miliarde de euro, jumătate din sumă fiind pentru Polonia Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von...

Economia mondială arată ca în anii 1920, declară șefa Băncii Centrale Europene

Christine Lagarde spune că există paralele între cele două perioade, dar azi avem instrumente să gestionăm schimbările structurale Economia globală se confruntă cu fisuri comparabile...
Ultima oră
Pe aceeași temă