18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSportAntonescu: România nu are un preşedinte

Antonescu: România nu are un preşedinte

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, prezent joi la Buzău, unde au loc alegeri în organizaţia judeţeană, a lansat un atac dur la adresa preşedintelui Traian Băsescu, despre care a spus că „nu conduce ţara într-un mod responsabil”, acuzându-l că „se substituie premierului”, potrivit Mediafax.

Crin Antonescu a declarat, în faţa a peste 500 de liberali buzoieni, că preşedintele Traian Băsescu nu conduce ţara într-un mod responsabil, susţinând că, în timp ce alţi şefi de stat se ocupă de politica externă şi caută pieţe de desfacere în străinătate, Băsescu „nu face decât scandal”. Crin Antonescu l-a criticat şi pe Emil Boc, despre care a spus că doar execută ordine.

„Nu este rău că avem un preşedinte nedemocratic şi dictatorial, ci este rău că România nu are un preşedinte. Un preşedinte ar trebui să conducă ţara într-un mod responsabil, iar actualul nu face asta.(…) Traian Băsescu nu face politică externă şi se substituie prim-ministrului care execută doar ordine. În timp ce alţi şefi de stat merg în străinătate şi caută soluţii, Traian Băsescu ştim ce face. Face doar scandal”, a spus Antonescu.

Liderul PNL se află la Buzău la alegerile în urma cărora va fi desemnat noul preşedinte al Organizaţiei Judeţene. PNL Buzău organizează joi alegeri pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei. Senatorul Cristi Bâgiu, cel care a ocupat în ultimii ani funcţia de lider al filialei locale, a hotărât să nu se mai înscrie pentru un nou mandat, astfel că singurul candidat este deputatul George Scutaru.

Senatorul liberal Cristi Bâgiu a declarat că a ales să nu se mai înscrie în lupta pentru şefia organizaţiei judeţene din două considerente: pe de o parte pentru că nu este corect ca toate funcţiile în partid să fie deţinute de o singură persoană, el fiind şi membru în Biroul Permanent Central al formaţiunii, iar pe de altă parte pentru că intenţionează să candideze fie la funcţia de primar al municipiului Buzău, fie la cea de preşedinte al Consiliului Judeţean, iar din acest motiv are de gând să se ocupe mai mult de treburile administrative ale judeţului şi de campania electorală.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă