3.2 C
București
joi, 19 decembrie 2024
AcasăPoliticăKovesi aleasă personalitatea publică a anului de o instituție în consiliul căreia...

Kovesi aleasă personalitatea publică a anului de o instituție în consiliul căreia este Mircea Geoană

Ieri, procurorul european a fost desemată drept personalitatea publică a anului de către publicația londoneză Emerging Europe. “Această distincţie este o recunoaştere a muncii remarcabile a doamnei Kovesi în fruntea DNA, unde a devenit un model pentru agenţiile de combatere a corupţiei din întreaga regiune a Europei emergente şi un simbol al luptei împotriva corupţiei şi al consolidării statului de drept” spune Andrew Wrobel, partener fondator al Emerging Europe. 

Consiliul Emerging Europe îl are în organismul consultativ pe nimeni altul decât pe actualul secretar adjunct al NATO, Mircea Geoană.

’”Desemnarea ei ulterioară în funcţia nou creată ca primul procuror public al Europei nu face decât să confirme rolul important pe care ea l-a jucat şi va continua să-l joace în lupta împotriva corupţiei”, scrie publicația.

”România este o țară care nu are indivizi de înaltă calitate, care pot servi drept busolă morală. Cifre de frunte în societatea românească, fie că sunt politicieni, oficiali, oameni de afaceri, medici sau chiar jurnaliști, sunt priviți – în unele cazuri destul de nedrept – ca fiind inerent corupți și de încredere. Kövesi este una dintre foarte puține persoane publice care a reușit să se ridice deasupra acestor stereotipuri.” Se mai spune în materialul care anunță titulatura procurorului european.

Până în prezent, 22 de state membre s-au alăturat EPPO. Cele cinci țări care nu participă în prezent, Suedia, Ungaria, Polonia, Irlanda și Danemarca, se pot alătura oricând.

Premiile Emerging Europe Awards 2020 sunt la a treia ediție și reprezintă un program care are ca scop să prezinte cele mai bune regiuni din Europa emergentă, persoane fizice, organizații publice și private, precum și proiecte și inițiative.

Laureații precedenți îi includ pe Kristalina Georgieva, directorul Fondului Monetar Internațional, și profesorul Günter Verheugen, fost vicepreședinte al Comisiei Europene. Ediția 2020 a fost programată să aibă loc pe 25 iunie la Parlamentul European de la Bruxelles, dar, datorită pandemiei Covid-19  laureații din acest an vor fi anunțați digital în următoarele săptămâni și luni. 

Scrie autorul, Craig Turp pentru publicația online Emerging Europe.

Despre Emerging Europe

Publicația se descrie ca fiind o instituție inegalabilă de intelligence și networking la nivel global.

,,Europa Emergentă traduce regiunea în lume, iar lumea în regiune. Accesul la intelligence-ul nostru inegalabil și la rețeaua globală de conexiuni și organizații-cheie permit tuturor celor cu o miză în regiune să participe la modelarea viitorului prosper al 23 de țări.

Cu sediul în Londra, cu corespondenți la fața locului, în locații cheie din toată regiunea, suntem bine pregătiți să reacționăm la evenimentele majore și să stabilim agenda pentru dezbateri constructive. Perspectiva noastră independentă se bazează pe mai mult de două milioane de oameni, care o folosesc pentru a-și forma părerile despre Europa emergentă, iar evenimentele noastre unice de rețea de anul trecut au oferit 1.200 lideri de afaceri o platformă pentru a discuta oportunitățile strategice.”

Printre serviciile oferite, se numără inteligence-ul, care spun aceștia este făcut de: ,,O echipă de cercetare dedicată cu acces la date specifice industriei va ajuta organizația dvs. să evite capcanele și să ia decizii mai bune.”

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Bulgaria introduce controale la granița cu România înainte de aderarea completă la Schengen

Cu doar câteva zile înainte de aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen, autoritățile de la Sofia au hotărât instituirea controalelor la...

Zelenski și secretarul general al NATO au discutat despre viitorul Ucrainei. România nu a fost invitată la discuții

Miercuri seara, la Bruxelles, secretarul general al NATO, Mark Rutte, l-a întâmpinat pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski pentru discuții, alături de alți lideri europeni,...

Elena Lasconi deranjată profund de candidatura lui Nicușor Dan la prezidențiale: E așa o vrăjeală asta cu independenții

Anunțul lui Nicușor Dan despre intenția de a candida la prezidențiale nu a fost fair-play, spune liderul USR, Elena Lasconi. „Nu a fost fair play....
Ultima oră
Pe aceeași temă