21.8 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialTurul Ciclist: Italienii au dominat etapa a 3-a, dar bulgarul Koev a...

Turul Ciclist: Italienii au dominat etapa a 3-a, dar bulgarul Koev a rămas lider la general

Oraşele din Bucovina s-au dovedit a avea, până acum, cei mai mulţi suporteri pentru ediţia din acest an a Turului Ciclist al României. După startul în pseudoanonimat de la Alba Iulia, şi prologul organizat în afara localităţii la Deva, rutierii au avut parte de primiri triumfale, atât ieri la Vatra Dornei cât şi astăzi la Suceava, unde s-a încheiat etapa a 3-a din acest an a Micii Bucle. Mai mult, de-a lungul traseului prin Bucovina, în toate localităţile, rutierii au fost încurajaţi de pe marginea şoselei, de oameni bucuroşi că pot fi prezenţi la un astfel eveniment. „Ne-am străduit să iasă cât mai bine, pentru că dacă se întâmplă atât de rar evenimente de acest gen, măcar să fie ca la carte. In plus este un bun prilej pentru noi să promovăm acest sport extraordinar de frumos”, ne-a spus vice-primarul din Vatra Dornei, Mircea Filaret Rusu, un mare iubitor de sport care a primit un tricou galben personalizat din partea oficialilor Turului. Astăzi la Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului sau Fălticeni, trotuarele erau pline de oameni dornici să salute caravana care doar a străbătut oraşele. Evident, printre principalele subiecte de discuţie al acestor zile ale multor iubitori de sport din aceste urbe a fost Turul Ciclist. „O să treacă şi mâine tot pe aici pentru că mâine va fi cea mai grea etapă iar de la Suceava bicicliştii vor merge la Botoşani prin Suceviţa şi Rădăuţi. Aşa am auzit la radio”, se bucura că poate ieşi în evidenţă un trecător in Câmpulung, care îi lămurea pe vecinii de aşteptare a caravanei.

 

Locul al treilea stabilit la foto-finiş

In tot acest timp, rutierii care au luat startul în etapa a a 3-a, 74 la număr pentru că ieri au abandonat trei, iar doi au fost descalificaţi, se luptau cu dificultăţile traseului care a măsurat 137 km. Intrecerea de azi a debutat în forţă, cu o căţărare de gradul A câştigată de grecul Ioannis Tamouridis de la echipa SP Tablewere. Imediat după căţărare, 12 rutieri au avut o tentativă de evadare, depărtându-se la doar 15 secunde de pluton, dar au fost repede ajunşi din urmă. Au urmat două sprinturi, la Câmpulung şi Gura Humorului, ambele câştigate de italianul Andrea Pinos de la Tuşnad Cycling Team. Până aproape de sprintul al treilea, de la Fălticeni, s-a mers în pluton, dar cu câţiva kilometri înainte de localitate, românii Eduard Novak, de la Tuşnad, şi Csicsaky Tamas, de la Dinamo, au evadat, iar Novak a câştigat ultimul sprint,reuşind să se distanţeze la aproape 2 minute de pluton. Cu 10 km înainte de sosire plutonul s-a regrupat, iar bătălia pe ultimii metri ai etapei a treia a fost câştigată în cele din urmă de italianul Gianpaolo Biolo. Podiumul a fost completat de Andrea Marin (Italia), de la Cycling Team Friuli care a sosit al doilea, şi de Rino Zampilli, de la echipa bulgară Hemus 1896 – Vivelo. Interesant este că ocupantul poziţiei a treia a fost stabilit la foto-finiş, după festivitatea de premiere, în urma solicitării unui oficial al team-ului bulgar. Astfel, bucuria lui Andrea Pinos, cel care a urcat pe a treia treaptă a podiumului, a fost doar de scurtă durată.
Chiar dacă astăzi a venit în pluton, în clasamentul general continuă să conducă bulgarul Vladimir Koev, care azi a îmbrăcat din nou tricoul galben, Tricoul alb i-a revenit grecului Ioannis Tamouridis, tricoul verde italianului Bruno Rizzi, tricoul roşu lui Marcolina Piergiacomo (Italia), ca şi în etapa precedentă, iar tricoul albastru lui Alexandru Ciocan, de la Dinamo.

In clasamentul pe echipe conduce Hemus 1896 – Vivelo (Bulgaria), urmată de Tuşnad Cycling Team şi Cycling Team Friuli.

Cele mai citite

Economia mondială arată ca în anii 1920, declară șefa Băncii Centrale Europene

Christine Lagarde spune că există paralele între cele două perioade, dar azi avem instrumente să gestionăm schimbările structurale Economia globală se confruntă cu fisuri comparabile...

România obține 1,5 miliarde de euro din Fondul european de Coeziune pentru refacerea zonelor devastate de inundații

Răspunsul de urgență al Comisiei Europene vine cu alocarea a 10 miliarde de euro, jumătate din sumă fiind pentru Polonia Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von...
Ultima oră
Pe aceeași temă