21.8 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialTurul Ciclist al României: Bulgarul Vladimir Koev a devenit pricipalul favorit

Turul Ciclist al României: Bulgarul Vladimir Koev a devenit pricipalul favorit

Startul în cea de-a doua etapă a ediţiei din acest an a Turului Ciclist al României s-a dat luni din centrul oraşului Târgu Mureş, după o scurtă festivitate, de la care conducătorii administraţiei locale au lipsit mai mult sau mai puţin motivat, în cadrul căreia câştigătorii din faza precedentă au îmbrăcat tricourile. Plecarea a fost fără incidente, o mulţime de iubitori ai acestui sport, sau doar curioşi, încurajându-i pe ciclişti de pe margine.

La puţină vreme după ieşirea din oraş, Jiri Jezek, de la Tuşnad Cycling Team, a reuşit o evadare spectaculoasă, dar a fost prins de pluton destul de repede. Cele două sprinturi ale etapei au fost adjudicate de italiani, Piergiacomo Marcolina impunându-se la Reghin, iar Alessandro de Marco, la Bistriţa. Legea au făcut-o însă căţărările. După prima căţărare de la Teaca, şase ciclişti au evadat, câştigător fiind italianul Rizzi Bruno, de la Tuşnad Cycling Team. Acelaşi Rizzi Bruno a fost primul şi în cea de-a doua căţărare, de la Sărăţel, dar decisivă s-a dovedit a fi căţărarea de grad A de la Fântânele unde bulgarul Vladimir Koev a evadat solitar, practic a luat cursa pe cont propriu, şi în final a câştigat detaşat prima etapă. Koev a intrat triumfător în Vatra Dornei, aclamat de mulţimea de pe margine, fiind urmat la distanţă de aproximativ 4 minute şi jumătate de următorii clasaţi, grecul Ioannis Tamouridis şi italianul Alessandro de Marchi. După victoria de la Vatra Dornei, bulgarul, învingător al ediţiei din 2006 a Turului Ciclist al României, a trecut pe primul loc în clasamentul general şi a devenit principalul favorit la câştigarea competiţiei din acest an. Pe poziţia secundă la general se află Bruno Rizzi, iar pe locul trei Ioannis Tamouridis.

Tricoul galben i-a revenit lui Vladimir Koev, tricoul alb lui Bruno Rizzi, tricoul verde italianului Alessandro De Marchi, tricoul roşu lui Marcolina Piergiacomo (Italia), ca şi în etapa precedent, iar tricoul albastru lui Alexandru Ciocan, de la Dinamo. In clasamentul pe echipe conducerea a fost precluată de Hemus 1896 – Vivelo (Bulgaria, urmată de SP Tablewere (Grecia) şi Cycling Team Friuli. Tuşnad Cycling Team a coborât pe locul patru.

Cele mai citite

România obține 1,5 miliarde de euro din Fondul european de Coeziune pentru refacerea zonelor devastate de inundații

Răspunsul de urgență al Comisiei Europene vine cu alocarea a 10 miliarde de euro, jumătate din sumă fiind pentru Polonia Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von...
Ultima oră
Pe aceeași temă